Зима

Зима
Пролет

15 септември 2017 г.

Защо жените трябва да правят първата крачка?

Днес няма нищо лошо в това да тръгнеш към човека, който искаш да бъде до теб...
 
Мъжът трябва да направи първата крачка, той трябва да покани на среща, той трябва да целуне пръв, да предложи брак и пр. 

Кой реши така? Как кой? Ние самите. Това са просто стереотипи, които следваме, за да ни е по-лесно. Така правят всички, така ще правим и ние.

Но някак се изтърква и интересът се изчерпва, ако приемем, че животът е една игра. Идва моментът, в който дами канят... и целуват. Защо да е лошо жената да направи първата стъпка към щастлива връзка или да докосне устните на бъдещата си половинка. Изградили сме си мислете, което приема жените да пърхат с мигли, чакащи мъжът да дойде на белия кон и да заживеят щастливо. Да това е добре, но нещата вече не стоят съвсем така.

Днес няма нищо лошо в това да тръгнеш към човека, който искаш да бъде до теб дори ако си от нежния пол. Нито мъжете са такива, каквито преди, нито жената, а още по-малко разбиранията. Дали за добро или да лошо не се знае.

Нека бъдем оптимисти и приемем, че посоката е положителна.

Защо е добре да бъдем първи:

1. Това е знак на решителност.

Определено ще направи впечатление, че знаем какво искаме, ако си направим труда да го получим. Друг въпрос е, че много хора смятат това за присъщо на леките жени. Да, те се бутат, натискат и пр., но тук става въпрос за крачка към отсрещния, а не са една вечер с него. Има граница, която не бива да бъде прескачана. А що се отнася до леките жени – твърде страхливи са, за да бъдат решителни и да знаят какво искат. За това днес се „натискат” на един, а утре на друг.

2. Ще разбием вечния стереотип.

Той няма как да се разбие по друг начин освен с много хора, които престават да го следват. Замислете се – защо трябва да правите нещо, което ви задава някой си неписан закон. Бъдете различни, бъдете себе си. Освен че живеем в общество, ние сме отделни личности.

3. Ще изненадате силния пол.


Определено това ще бъде нещо, което не е очаквано от мъжа. Той ще бъде изненадан и това би го спечелило още от самото начало. Ще изгради у него доверие и имате много по-голяма възможност за стабилна връзка с човек, който държи на вас.



 Teenproblem.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар