Зима

Зима
Пролет

6 октомври 2017 г.

Г-н премиер, Антон Тодоров от Ваше име ли ни заплашва?

След позорната атака срещу президента, след  срамните сцени за насаждане на омраза и противопоставяне с депутати от опозицията, Антон Тодоров посегна и на журналисти.

Вчера заплаши персонално Сашо Диков, Сашо Симов, Люба Кулезич и моя милост.

Днес атакува директно в студиото на Нова тв водещия Виктор Николаев: "Тя и колежката ви беше толкова смела в изказа, а сега като гледам... няма я".  (Впрочем същото стори и коалиционният партнньор на ГЕРБ Валери Симеонов.)

Авторът на "любимата" в ГЕРБ книга "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите”, който се е развихрил като войнстващ депутат от управляващата партия, недвусмислено подчерта, че цялото му поведение е съгласувано с ГЕРБ и прави това от името на ГЕРБ и от свое собствено име.

Г-н Премиер, от Ваше име ли ни атакува Вашият депутат Антон Тодоров?

Вината на Виктор Николаев днес беше, че задава въпроси. На Сашо Диков - също!

Вината на Сашо Симов и Люба Кулезич е, че изразяват мнение.

Моята вина е, че пиша коментари, в които изразявам критична позиция, несъвместима с неговата.

Прочетохте ли заканата на Антон Тодоров: „Мисля, че БСП, лицето Велков, Радев с "Оня прякор", неолибералната гмеж, ментетата в т.н. стара десница, соросовъдите и т.н. горко ще съжаляват, че не отидох в комисията по досиетата. Няма да имат един ден спокоен вече.”?

Тази закана от Ваше име ли е, г-н Премиер на демократична България?

Всички, които са си позволили да бъдат критични към персоната на Антон Тодоров заради щението му да стане председател на Комисията по досиетата, всички за които той е приел, че с изразяване на мнението си са „клеветници” и  обругали кандидатурата му: „щатни и нещатни сътрудници на ДС и РУМНО, явочници, бивши преподаватели по диалектически материализъм и научен комунизъм, бивши членове и кандидат-членове на компартията, безсрамниици, обучавани в съветски идеологически школи, хрантутници на комунистическия режим и откровено "паднали" типове от породата на "кебапчийските котараци". Както и няколко медийни метреси, готови да точат баници на всеки нов плащач, на когото те стават слуги и съучастват в престъплението - всеки от тях, за когото адвокатите ми преценят, че е извършил съставомерна клевета или обида, ще бъде призован в съда, за да докаже твърденията си. Ако не успее, ще бъде осъждан..”.

Каква е тази вендета, която ни готвите, г-н Премиер?

Вие разбирате ли, каква стена ще се изправи срещу Вас, заради Вашия Антон Тодоров?

Независимо кой на каква позиция е, какви политически възгледи изповядва, в момента в България депутат от управляващата партия открито заплашва журналисти и анализатори по списък!

Връщате сталинските времена ли, г-н Премиер?

Атакувате БСП и БКП, но действията на Антон Тодоров показват, че използвате същите комунистическите методи за сплашване и натиск. Открито – със съдебни дела, с комромати, с директни заплахи и намеци за уволнения!

Не мога да повярвам на това, което се случва в последните дни г-н Премиер?

ГЕРБ не търпи критики!

При това добронамерени!

Вие сте на път да превърнете журналистите във врагове, г-н Премиер!

И това ще е поредният феномен, защото благодарение на журналистите Вие се изградихте като политик, защото станахте техен любимец.

Това, които прави Антон Тодоров от името на ГЕРБ, е посегателство срещу свободата на словото в България!

А ние сме под мониторинг именно заради свободата на словото!

Тази начеваща вендета срещу журналисти и заведените дела срещу тях ще се развихри в месеците на европредседателството ни.

Е, какъв образ ще придобие България като председател на ЕС?

Какъв ще е Вашият образ на Премиер?

С изправени пред съда журналисти и анализатори!

Заради изразено мнение!

Значи след 27 години се връщаме отново там, където бяхме преди да падне Берлинската стена!

Да ни е честито!

(П.П. Малко след написването на този текст партия ГЕРБ се разграничи от депутата Антон Тодоров. Това обаче няма да промени нито неговото поведение, нито ще сложи край на заплахите му за саморазправа с неудобните му. Защото той продължава да бъде депутат от ГЕРБ и да се ползва с депутатски имунитет.)



Валерия Велева, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар