Зима

Зима
Пролет

24 ноември 2017 г.

А. Макаров: Визитата на президента на Русия не трябва да бъде само туристическо или културно посещение

Руският посланик у нас настоява да бъде подновена работата на Междуправителствената комисия по търговско-икономическо сътрудничество Русия-България.

Анатолий Макаров уточни, че Комисията не е имала заседания от почти пет години насам, а тя е един от инструментите за взаимодействие в различни отрасли на икономиката.

"Мисля, че това би било хубаво за двете стани, да проведем заседание на комисията до края на годината, вече в Москва. Защото това е много важно. Защо казвам, че е важно? Ако ние говорим за възможната визита на президента на Русия в България, за това трябва да имаме не само някаква площадка, откъдето да бъдат погледнати историческите събития, да се посети Плевен или Шипка, или да се открие някакъв паметник. Трябва да го има и съдържанието.

Това не трябва да бъде само туристическо посещение или културно посещение на президента на Русия. Трябва да бъде сериозно подготвена визита, поне аз така я виждам, с резултати, които ще имат сериозно значение за по-нататъшното развитие на нашите отношения. Да бъдат подписани някакви договори, да бъдат взети някакви решения", каза посланик Макаров в интервю за "Фокус".

Дипломатът допълни, че е необходим политически тласък, който да придаде динамика на икономическото сътрудничество.

Анатолий Макаров изрази увереност, че настроението на българското ръководство е такова, че очевидно те искат да направят конкретни стъпки в рамките и в полза на подобряване на двустранните отношения.

В началото на юни президентът Румен Радев обяви, че ще покани Владимир Путин у нас за тържествата по повод 140-ата годишнина от Освобождението на 3 март догодина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар