Зима

Зима
Пролет

24 ноември 2017 г.

Бонуси за калинки и партийни партизани

Жив да беше Алеко, та да види що е то партиен партизанлък!
 
Нищо не се е променило от тогава досега, даже напротив - партизанлъкът става все по-нагъл и едновременно с това все по-добре платен. Примери колкото щеш. 

Видната герберска калинка Георги Харизанов например пое ръководството на телевизия "Европа", ставайки неин  изпълнителен директор. Телевизията доскоро бе известна като дясната алтернатива на останалите, но все по-усилено се говори, че тя вече е преминала в ръцете на незаобиколимия фактор в българския обществено-политически живот Делян Пеевски.

Очевидно старанието на Харизанов, с което храбро и пожертвователно защитаваше ГЕРБ и премиера Бойко Борисов като заместник-шеф на Института за дясна политика, е отбелязано и възнаградено. А фактът, че застава начело на преминалата в орбитата на медийния магнат Пеевски ТВ "Европа" означава, че слуховете за съществуването на тандем Борисов-Пеевски не са празна приказка.

Този тандем очевидно е всесилен. Изчистването на СV-то на Харизанов е най-малката му грижа. Въпреки наслояванията в тъмното минало на сегашния телевизионен шеф. Както е добре известно, през февруари 2012 г., когато Харизанов беше председател на борда на директорите на "Напоителни системи" АД, се наложи да бъде временно отстранен заради повдигнато обвинение. Той беше подсъдим за заплаха за убийство и обвиняем по друго дело за кражба на 50 хил. долара. Освен това той има и влязла в сила присъда за изнудване от 2005 година. А през октомври 2013 г. беше арестуван в качеството му на изпълнителен директор на "Напоителни системи" АД заради сключване на неизгодна сделка. По делото имаше показания на анонимен свидетел и приложени две справки от ДАНС. В тях шефът на агенцията Владимир Писанчев удостоверява, че обвиняемият Харзанов е организирал маршрут за бягство през гранична зона със занижен контрол... За капак, овъртоленият в обвинения Харизанов, след като лежа в следствения арест няколко месеца, през април 2014 г. беше пребит с тръби от двама неизвестни...

И сега този човек поема ръководството на цяла медия, очевидно с благословията на партийните си благодетели. И преди всичко на премиера Борисов, с когото Харизанов често играе тенис и очевидно знае да губи.

Да беше само Харизанов - с мед да го намажеш. Още едно партийно назначение на отговорен пост илюстрира тезата, че с убийството на Алеко бай Ганьо като олицетворение на политическата безпринципност и партизанщина си осигури безсмъртие в родината си. Макар и да не става дума за такава трудна участ и бандитско-съдебни перипетии, през каквито е минал Харизанов, партийното партизанство бива възнаграждавано и в парламента.

Вярната служба на депутата от ГЕРБ Емил Христов, станал известен като шеф на Временната комисия за проверка на процедурата по избора на нов тип боен самолет, също го изстреля нагоре в парламентарната йерархия. След като успя да преобърне процедурата около избора на изтребителя "Грипен" на шведския концерн СААБ и да върне в играта американския Ф-16, пътят на Христов към заместникпредседателското място в Народното събрание логично бе отворен. След него останаха следите от мократа поръчка на комисията, прочула се като трибунал срещу президента Румен Радев - с намеците си за корупция и комисиони в размер на милиони заради подкрепата му на проекта "Грипен".

Благодарение на Христов Ф-16 разпери крила и влетя отново в голямата игра. За радост на премиера Бойко Борисов и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който не пропуска молитвена закуска с американски президент. Така че малко е за бившия трибуналчик да седне на шефско място в парламента. Но за останалите бонуси, които може би го очакват в бъдеще, може да знае само бай Ганьо...

Харизанов (с очилата) добре знае кого да брани и от кого да пада на тенис


Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар