Зима

Зима
Пролет

4 ноември 2017 г.

Зададе ли Доган курс към предсрочни избори?

Мустафа Карадайъ: Европредседателството не може да бъде "алиби" за властта
 
Националният съвет на ДПС реши, че ще използва всички позволени, демократични, политически и парламентарни средства, в т.ч. и вот на недоверие, за да реализира "политика на демонтаж на коалицията с националистическите партии". 

Решението ще бъде изпълнявано от всички структури и органи на ДПС, от парламентарната група и от евродепутатите на партията, съобщиха от пресцентъра на движението.

От думите на лидера Мустафа Карадайъ стана ясно, че новият курс на формацията е зададен със съгласието на почетния лидер Ахмед Доган, който е взел участие в председателския съвет на ДПС. Той се проведе в четвъртък (2 ноември) и е продължил повече от четири часа. За заседанието обаче бе съобщено ден по-късно.

Карадайъ разясни, че Доган се придържа към твърдата си позиция и няма никакво намерение да се завръща в "оперативната политика". Почетният шеф нямал сериозни проблеми със здравето, както някои медии съобщиха през седмицата.

"Участието на националистите във властта е шамар върху демократичното лице на България, минира европейското бъдеще и е заплаха за стабилността на страната", заяви още Мустафа Карадайъ. По думите му управлението "неизбежно ще се преформатира", било то чрез предсрочни избори, или по-друг начин.

Карадайъ допълни, че европредседателството не може да бъде "алиби" за властта.

През следващата седмица ДПС ще участва в инициираните от БСП разговори за внасяне на първи вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". В тази връзка Карадайъ каза следното: "Имали сме и успешни и недотам успешни партньорства по различни политики. За нас не седи въпросът за сближаване с кой да е - тревожна е ситуацията в страната", цитиран от Banker.bg

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар