Зима

Зима
Пролет

28 ноември 2017 г.

Корнелия Нинова: Държат си партийните книжки, но говорят срещу БКП

"Борисов да си извади партийната книжка в БКП и да я сложи отляво. Да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП и да я сложи отдясно. Да види кое тежи повече."

Лидерката на БСП Корнелия Нинова и ГЕРБ влязоха в поредни задочни обвинения. 

Шефката на социалистите призова Борисов да спре с критиките на тема минало към нея и БСП и да си извади партийната книжка от БКП.

"Борисов да си извади партийната книжка в БКП и да я сложи отляво. Да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП и да я сложи отдясно. Да види кое тежи повече", каза тя и допълни: "Държат си партийните книжки, сигурна съм, че ги пазят, но говорят срещу БКП".

ГЕРБ пък я обвиниха в тежка фиксация към Борисов.

"Отдавам емоциите на БСП на тежка фиксация от страна на Корнелия Нинова към Бойко Борисов и от невъзможността й да живее без него“, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който излезе на извънреден брифинг след пресконференция на Нинова.

На нея лидерката на БСП обяви, че ще организира среща на председателите на партиите в парламента, на която всички да обсъдят промените в конституцията за приватизацията. От ГЕРБ искат да отпадне давността за престъпленията при приватизацията, а от БСП предлагат промените да засегнат масовата приватизация и целия Преход.

Днес Нинова обясни, че ще инициира срещата след приемане на бюджета.

"Целта ни е да потърсим съгласие за оценката на прехода и ревизията, за да не е това еднократен акт и пиар кампания, а да се намерят верните законодателни решения“, обясни соцшефката. Лидерката на БСП ще настоява всички да се подпишат под общо решение, с което обемът на ревизията да се разшири с масовата приватизация, концесиите, обществените поръчки и ролята на силовите групировки по време на прехода.

Нинова обясни, че ГЕРБ са отказали да подпишат промени в конституцията, внесени от ДПС и обратно. Затова и тя щяла да върне папката на ГЕРБ с измененията без подпис и ще търси общо съгласие.

От ГЕРБ обаче дадоха да се разбере, че техният лидер едва ли ще откликне на покана.

"Разбрахме, че Корнелия Нинова иска да правим някакви анализи. Напомням й, че парламентът не е аналитичен център, а законодателен орган“, коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков на специална пресконференция.

"Ако имат предложения за законодателни промени, обявихме, че ще ги подкрепим, свързани със силови групировки, кражби, престъпления, концесии, каквото кажат, само да го предадат в подходяща юридическа форма. Анализи на прехода няма как да внесем“, допълни той, цитиран от "Фокус“.



Няма коментари:

Публикуване на коментар