Зима

Зима
Пролет

28 ноември 2017 г.

Бойко Борисов: Когато има строителство, има мир

"Винаги съм твърдял, че когато една държава е стабилна, нещата се случват. Има една година, при която може и в Изтока и в Запада да сме водещи."


Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ.

"16+1" и инвестициите от Китай точно отговарят на твърдението, че ще доведат мир на Балканите. Когато има строителство, има мир. Мисля, че и колегите от Чехия и Хърватия отчетоха, че България сега е в подем", смята той.

"С Виктор Орбан има много теми за разговор, не само председателството. Говорихме си за Източното партньорство, което преди няколко дни в Брюксел приключи. Споделихме, че сме на едно мнение за едно подобно на Брекзит решение, за споразумение, което да ни гарантира южния фланг на НАТО. Виктор се смя на моите думи, че никой не иска Турция, но тя ни пази гърбовете", разказа Борисов.

"С китайския премиер се познаваме отдавна и сме говорили по много теми. Мисля, че и те очакваха да минат изборите в Китай. И те искат да преведат в действие тези проекти, които в Източна Европа не са ставали. Мисля, че много по-реални са нещата в момента. Факт е, че Западните Балкани се включват много активно. Другата седмица ще проведем преговори за Коридор №8", обясни още премиерът

"Факт е, че благодарение на всички партии, колкото и да се дрънкаме помежду си, България стои много стабилна и генерира доверие. Така, че с общи усилия имаме шанс да ни забелязват", заяви той.

"Както винаги завършвам - да живее "Хемус", тази магистрала трябва да бъде завършена, защото тя е жизнено важна за всички тези проекти в Северна България", заключи Борисов.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар