Зима

Зима
Пролет

22 декември 2017 г.

Владимир Путин: Русия трябва да бъде лидер във военно отношение

"Русия трябва да бъде сред водещите държави, а в някои области и абсолютен лидер, когато става въпрос за изграждането на армия от ново поколение."
 
Това обяви президентът на страната Владимир Путин по време на заседание на Министерството на отбраната.

„Това е важно, за да подсигурим нашия суверенитет", допълни руският държавен глава, след което коментира и действията на САЩ и новата им стратегия за национална сигурност, в която Русия бе обявена за страна конкурент.

Путин смята, че въпросната стратегия на САЩ носи агресивен характер, предава ТАСС.

„САЩ наскоро изложиха своята отбранителна стратегия. На дипломатически език, може да се каже, че тя носи настъпателен характер, а ако се премине на военен език - агресивен. Ние трябва да отчитаме това в своята практическа работа", нареди президентът, цитиран от Cross.bg.

„Използваните от САЩ ракети-мишени за тестване на системите за противоракетна отбрана по своята характеристика са идентични с балистични ракети със среден и малък обхват. Тяхното производство в САЩ може да свидетелства за разработката на забранени технологии според Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие. Те постоянно говорят за някакви нарушения от наша страна, а сами последователно правят такива", допълни Путин.

„По най-щателен начин трябва да следим изменението на баланса на силите и на военно-политическата обстановка в света, преди всичко край руските граници, а също така в стратегическите, най-важни за нашата сигурност региони, в това число Близкия изток, Корейския полуостров, а също така и Европа, където с ускорени темпове нараства инфраструктурата на НАТО и на САЩ", допълни той.

„Русия има суверенното прави и всички възможности, за да може адекватно и своевременно да реагира на подобни потенциални заплахи", каза още Владимир Путин.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар