Зима

Зима
Пролет

17 февруари 2018 г.

Мръсна българска история: Радев застраши любовта между Парис и Хубавото Ленче

Два дена поред Бойко Борисов си разкъсва ризата пред тв камерите.

Сценките обаче напомнят сюжета на „Злочеста Кръстинка“, а не сериозна изява на премиер и международен деец, за какъвто се представя напоследък. 

Освен това си изпуска нервите и се впуска в обяснения - признак, че послъгва сериозно.
 

Доживяхме някой да се изправи срещу Борисов. И не просто да му се опълчи, а да го изкара от обувките. Замириса на барут, а пред очите ни се разиграха истински военни действия. В интервю-пиеска за бТВ Борисов подхвърли уж случайно, че бил в прекрасни отношения с ген. Радев, но видите ли, там един „сив кардинал“, пишел изказванията на държавния глава всявал смут между тях. Ставало дума за Иво Христов, началник на кабинета на Румен Радев, който работел преди това в телевизия на Делян Пеевски. Внушението е очевидно. Минути след това Христов опроверга Борисов.

24 часа по-късно, по време на честването на 120-годишнината на БТА, държавният глава отправи следните въпроси към Борисов. „Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи премиерът с г-н Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?“ „Имената на Пеевски и хора от моята администрация в едно аз възприемам като груба манипулация“, каза още Радев и допълни: „Както виждате, г-н Борисов получи коледен подарък с пълната подкрепа на г-н Доган. Партията на г-н Борисов гласува единодушно внесения от г-н Пеевски закон за КТБ. И ако някой наистина смесва в едно изречение имената на хората от моята администрация с името на г-н Пеевски, той дължи отговори на въпроси”.

Хенри Кисинджър бе казал: „Ако не сте чули барабаните на войната, значи сте глухи“.

Чухме ги ясно. Видяхме също, че бойните действия бяха провокирани от Борисов. 

Те така или иначе се очакваха, но неговите нерви не издържаха и той се издаде. Грешка.

Но да хвърлим един поглед върху съотношението на силите.

Предимствата на Борисов:

- Под негов контрол са всички държавни институции.

- В сговор е с главния прокурор.

- Партньори във властта са му т.нар. „патриоти“, които ще удържат със зъби и нокти кабинета, защото може повече да не попаднат там.

- Борисов все още има подкрепата на важни клечки в Брюксел. Все още е полезен на управленски кръгове в Германия, Турция, вероятно в САЩ, и вероятно в Русия. „Вероятно“ бързо преминава в „беше“.

- Борисов държи чрез Цветанов над 60 на сто от общините в България.

- Има подкрепата на хиляди знайни и незнайни гербаджии и такива, които биха го подкрепили, за да си запазят службата, полтическата или партийната позиция, бизнеса и далаверата.

- Ръководствата на МВР, ДАНС, ГДБОП и другите специални служби ще направят всичко, за да остане той на власт, защото без него ги няма и тях. Макар и с микровъзможности мозъците им съзнават, че не са си на мястото.

- Борисов има подкрепата на мафията във всичките й форми. Той е част от тази мафия. Той е начело на тази мафия.

- Зад него е част от бизнеса, който е платил прекалено много за позволението да съществува въобще.

- Кръгове в армията също са зад него – по същите причини като тези в МВР.

- Част от дипломатическия корпус му е задължена, защото е там благодарение на изпълнени поръчки, а не на личностни качества и експертиза.

- Много важно: Борисов разполага с огромен финансов ресурс.

- Заобиколен е от хора, които отдавна са минали границата на закона и нямат никакви скрупули в тази война да вложат цялата подлост, на която са способни. Много имат за губене.

- Борисов има скритата подкрепа на ДПС, Доган и Пеевски.

Очаквайте тотална мобилизация в стана на Борисов. Реалната заплаха: „Изпуснем ли властта, ще се видим в затвора“, ще генерира сили и изобретателност за запазване на статуквото.

Театърът на бойните действия – грозни картини, воня, подлости, трупове…

Тази война ще е по-мръсна от познатите ни досега. Ще има напалм, косвени жертви, удари под кръста, бруталност, отровен газ и пр.

И още:

- Прокурорски атаки.

- Атаки през Конституционния съд.

- Импийчмънт.

- Медийна война с всички подлости на пеевската пропаганда.

- Компромати.

- Провокации.

- Дискредитиране на близки лица, хора от семейството, екипа и пр.

- Проникване в най-близкия му кръг.

- Купуване, буквално, на хора от обкръжението му.

- Заплахи.

- Преследванена негови поддръжници чрез НАП, ДАНС, следствие, прокуратурата, КОНПИ или както ще се казва новата мегаструктура „Антикорупция“.

- Злепоставяне извън България – в САЩ, Русия, Германия, Турция и др.

- Криминални действия.

- Атаки срещу вице-президентът.

- Опити за вбиване на клин между президент и вице.-президент.

- Изваждане на „тайни връзки“ с политически кръгове за сваляне на законно избраното правителство.

- Обвинения в заговор с олигарси за преврат.

- Обвинения в национална измяна.

- Организиране на протести.

Има ли шансове Радев срещу тази пиратска армада?

Ще се изненадате колко сериозни са.

- Не е свързан с корупционни практики.

- Победи категорично на президентските избори. Вотът е пряк и бе спечлен заради огромната анти-ГЕРБ вълна. Тази вълна се завръща и е по-страшна овсякога.

- Лъжите и манипулациите на управлението са омръзнали на всички.

- Президентът е единствената алтернатива в момента.

- За първи път той изрича неща, които всички знаят отдавна и искат да чуят ясно и високо.

- Борисов и ГЕРБ са три мандата – 8 години – начело на държавата а сме на последно място в ЕС по всичко, свързвано с нормалния начин на живот.

- Нула борба с корупцията.

- Нула правосъдие и справедливост.

- Нула спазване на човешките права.

- Лицемерие, скандали и манипулации – характерните черти на управлението и политическия елит.

- Хората искат промяна.

- Хората имат право на промяна.

- Липса на равен старт.

- Никаква переспектива за кариера.

- Драматична демографска криза.

- Опорочени условия за бизнес.

- Рекет срещу бизнесмени и фирми.

- Прикриване на престъпления в различни отрасли.

- Опорочена и корумпирана среда за обществени поръчки.

- Срив на доверието в институциите: Народно събрание, съдебна система, МВР, здравеопазване, образование и пр.

- Огромна власт на задкулисието.

- Срив на правилата и законността.

- Срив на ценностната система.

- Повсеместно насилие.

- Охранителни фирми изземват функциите на МВР и службите.

- Тежък кадрови проблем в управлението и институциите – на всички нива.

- Демотивация на обществото.

- Недосегаемост на политици и властимащи от закона.

- Демонстрация на всесилност: фалиране на КТБ, ограбване на активите й, шантажиране на финансови институции, използването им за лични цели и целите на определени кръгове.

- Слабо противодействие на организираната престъпност.

- Нулево противодействие на престъпността в малките селища.

- Наркотрафик, контрабанда, трафик на хора…

- Нерешени ромски проблеми.

- Стотици хиляди под прага на бедност.

- Демагогия и откровени лъжи, прикриване на грешките и скандалите в управлението.

- Толериране на приближени до властта фирми за сметка на останалите.

- Преследване на журналисти и медии, които критикуват властта и прокуратурата.

Борисов е лице на статуквото.

Радев е носител на очакването за промяна.

Искате да живеете както досега? Влейте се в армията на Борисов, Пеевски, Цацаров, Цветанов, Цачева, Караянчева, Антон Тодоров, Гърневски, Данчо Ментата, Гешев и пр.

Ако искате промяна – трябва да сте готови да жертвате нещо.

Дали Румен Радев е идеалният или поне подходящият носител на новото, на алтернативата? Не знам. „Идеален“ е прекалено… Но поне заговори за очевидното на глас от високата камбанария. Иска се кураж, защото е наясно с какво се сблъсква.

Вече цитирах Кисинджър, ще го направя още веднъж. „Ако обикновен човек реши да участва във война, трябва да направи следното: да се премести някъде на село и да отглежда животни и зеленчуци. Да не забрави обаче да се въоръжи, защото ще се появят едни, които ще искат да му отнемат всичко“. Проумявате ли? Те наистина искат да ни вземат всичко! И свободата дори.

А сега внимавайте. Борисов поиска от Радев да го даде на прокуратурата или да даде Пеевски, ако има доказателства за нередни неща. Борисов обаче не уточни на коя прокуратура. Българската, на другарчето му Цацаров, е с доверие от 6%... Може би на руската, чийто ръководител Юрий Чайка Борисов посрещна в София преди няколко месеца както васал генеал-губернатор. Поиска и КОНПИ да го разследва, но не спомена, че лично е назначил Пламен Георгиев за шеф на антикорупционната комисия, защото му прикри кирливите ризи по делото „Ало, Ваньо“… Няма институция в България, която би раследвала безпристрастно Борисов или Пеевски, защото са зависими от тези двамата, плюс Цацаров. От всяка проверка ще излизат чисти като момини сълзи и ще ни се присмиват в очите. А държавата ще пропада все повече.

Пеевски вече се подигра за пореден път с всички ни. Написа някакво писмо, в което приканва генералите Борисов и Радев да се вземат в ръце и да не се карат заради него. От думите му направо блика гордост, сякаш е хубавата Елена, заради която се води Троянската война – къде е Омир да наточи перото… Дали пък Борисов не е Парис в тази връзка? Тогава е съвсем естествено Бойко-Парис да твърди, че Делян-Хубавото Ленче е чист. Ето как и Истанбулската конвенция си намери приложение по въпроса с половете… Освен това обяснява защо като взе да става страшно, Бойко-Парис побърза да се разграничи от Делян-Елена. Ако ви звучи перверзно, значи правилно сте разбрали намека. Спомням си, че дори по време на Симитлийската криза, когато го „напъхаха“ в леглото на кмета Апостол Апостолов Бойко се държа по-хладнокръвно…

Непеевските медии от години описват свинщините на модела Кой и на самия Пеевски. Пълно игнориране от властта и прокуратурата. Когато заговори президентът Радев обаче, настъпи паника. Защото гласът му ще се чуе и в Европа, и по света. А там има служби, които ще свържат казаното от държавния глава и сведенията, с които те разполагат. Многото сведения.

15 февруари е хубав ден за всички българи. Циреят май се спука…

Хубавата Елена и Парис...

 Огнян Стефанов, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар