Зима

Зима
Пролет

28 април 2018 г.

Килърът на Аркан ликвидиран за търговия с оръжие

"Тигрите" на Аркан нямат нищо общо с разстрела на Мики
 
Милан Джуричич-Мики сочен като един от килърите на Желко Ражнатович-Аркан, известен като командир на страховитата паравоенна организация "Тигрите" и съпруг на турбо фолк звездата Цеца Величкович, е разстрелян заради търговия с оръжие.

Оказва се, че през последните десет години е развил мощен бизнес в Южна Африка, който пренесъл в Европа и така настъпил интереси на руснаци и американци на този пазар. Реекспортирал чешко и сръбско оръжие за Сирия.

"Тигрите" нямат нищо общо с разстрела на Мики. Службите са отхвърлили версията отмъщение, пише сръбският вестник "Курир". Мики е бил предаден от Земунския клан на сръбската мафия.

Килърът на Аркан е бил направен на решето в колата си, когато е отивал на среща с един от босовете на Земунския клан на сръбската мафия.


От 2006 г. Джуричич се укриваше в ЮАР.  Там продължава да се укрива и друг участник в атентата срещу Аркан - Доброслав Гаврич.

Желко Ражнатович-Аркан бе разстрелян от Драгослав Гаврич и Милан Джуричич на 15 януари 2000 г. в лобито на хотел "Интерконтинентал" в Белград.

Желко Ражнятович е печално известен със своите "тигри" от войните в Босна и Хърватия при разпадането на бивша Югославия.
Желко Ражнатович-Аркан
 

bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар