Лято

Лято

30 юни 2018 г.

НАП започват проверки на 290 души, харчили над 50 бона на година без декларирани доходи

Пламен Димитров: Тези близо 300 случая са най-очевидните несъответствия между официален доход и разходи на домакинствата
 
Инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП) започват проверки на 290 души, които са извършили разходи за минали години над 50 хил. лв., но едновременно с това нямат никакви официално декларирани доходи, съобщават от агенцията, цитирани от Investor.bg.

Общото между всички, на които са възложени проверките е, че са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, но дори не са подали данъчна декларация за доходите, поясняват от НАП.

Едновременно с това тези физически лица са извършили значителни разходи.

Данъчните ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им. Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

"Тези близо 300 случая са най-очевидните несъответствия между официален доход и разходи на домакинствата. Освен тях има и други физически лица, чието имущество е повече от декларираните приходи, които също ще бъдат проверени", каза по повод контролните мерки заместник-изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар