Зима

Зима
Пролет

20 юли 2018 г.

Бройлерови атаки срещу ”заговора” и обратният ефект от тях за кабинета

Тримата центуриони не изпадат ли в деликатно положение спрямо този, на когото толкова искат да се харесат?
 
Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев – двама актуални и един бивш депутат от ГЕРБ – са в устремна атака. 

Целта е Елена Йончева, депутат от БСП. Също и „центъра за фалшиви новини“ на банкера Цветан Василев. И мрежата от сайтове на БСП. Всички те обвързани в страшен заговор.

Идеята на тримата е да свържат Йончева с Василев, като размахват информация за офшорка на двамата от близкото минало. Намесиха, разбира се и чумата по дребните преживни животни в Странджа, пране на пари и пр.

По бТВ Тома Биков заявява: Фейсбук група, регистрирана от Цветан Василев, часове преди да бъде пусната новината за „къщата в Барселона“. Оттам тръгва всичко.

Има финансов център на Цветан Василев за фалшиви новини. Другият център е „Позитано“ 20. Има мрежа от сайтове, които се контролират от „Позитано“ 20. Моето впечатление е чумата да се разпространи в цялата държава. Те искат пълен хаос. Това е заговор, срещу който ние реагираме изключително остро. Няма да позволим този заговор да успее!

На прокуратурата е подаден сигнал, тя да си свърши работата. Ние присъди не издаваме. Искаме да се разследва сигнала.

Сериозни неща, без съмнение. Позволете ми обаче съмнението, че атаката на тримата има съвсем друга цел и тя е да се харесат на Бойко Борисов. Атаката срещу медиите от „центъра на Цветан Василев за фалшиви новини“, Йончева и БСП е средство за постигане на тази цел.

Във втория от 48-те закона на властта, събрани от Робърт Грийн пише: Бъдете извънредно предпазливи с приятелите си – те могат да ви предадат по-лесно от всички останали, защото завистта най-бързо покълва в техните души. Приятелите могат да бъдат много капризни и тиранични.

Съдбата на византийския император Михаил III, който е убит от най-близкия си другар Василий, доказва това. Михаил издига Василий от коняр до командващ войската, но той иска още и още...

Давам този пример неслучайно, ще разберете.

Накратко за внушенията.

1. Имало финансов център и платени медии и журналисти от Цветан Василев, които бълват фалшиви новини.

Няма и няма как да има такъв център. Цветан Василев и да иска не би могъл да го финансира. Камо ли с милиони и милиарди, както се твърди. Всичките му сметки – у нас и в чужбина са запорирани от българската прокуратура, КПКОНПИ, НАП и прочие институции. Има три версии да продължава да се твърди подобно нещо. А/ Твърдящите са уникално тъпи. Б/ Твърдящите не вярват на Цацаров, НАП, КПКОНПИ и другите институции. В/ Твърдящите пласират фалшиви новини.

Един пример: Журналистката Соня Колтуклиева спечели дело срещу журналистката Маргарита Михнева, която твърдеше, че Котуклиева е получавала пари от Василев и КТБ. Съдът отхвърли тези обвинения. Окончателно.

2. БСП и „Позитано“ 20 контролирали мрежа от сайтове и медии, които реализирали заговор срещу властта.

БСП сигурно искат властта. Това е тяхна работа. Но да се твърди, че контролират мрежа от медии и сайтове е смешно. Нямат такъв ресурс и капацитет. Делян Пеевски е този, който контролира медии и сайтове, но за него тримата центуриони не обелват и дума. Ако бяха следили развитието с историята за „къщата в Барселона“, щяха да са забелязали, че пеевските медии не заемат никаква позиция. Мълчат и наблюдават. Защо ли? Да не би някъде от този кръг да се е пръкнала тази „новина“ и сега да гледат сеир? Да не би Пеевски да е започнал артилерийска подготовка срещу кабинета, очаквайки със свито сърце резултатите от разследването по закона „Магнитски“ в САЩ?

И ако е така, тримата центуриони не изпадат ли в деликатно положение спрямо този, на когото толкова искат да се харесат?

3. Внесли сигнал и настояват прокуратурата да разследва някаква фирма, с която те свързват Йончева и Василев.

Прекрасно. Досега прокуратурата не обръщаше внимание на десетките сигнали, пълни с доказателства и факти за далавери и съмнителни сделки покрай КТБ, Василев, основния свидетел срещу банката Бисер Лазов, за стотици милиони от КТБ отишли при Пеевски и т.н. Дано този път си свърши работата, макар сигнала да е от хора, които очевидно не вярват, че обвинението е блокирало сметките на банкера в Белград. Нейсе...

Ето това са фалшиви новини. Чрез тях се нагнетява напрежение. На Борисов се внушава, че зли сили са в заговор срещу него. Появяват се „спасители“, които са готови да се хвърлят в боя. Много им се иска да е драматично и епично, но е досадна гротеска. Фанфарони.

Ще разкрия малка тайна. Ако прокуратурата наистина се зарови в посоката, която сочат тримата, вероятността да бъдат шокирани от резултата. Защо ли? Ами ще почнат да изкачат имената на Пеевски, Красимир Гергов, собственици на бТВ, проф. Любомир Спасов, шефът на болница „Лозенец“, известна като „правителствена“, рекламната агенция „Пиеро 97“, политици, адвокати и др. Ще излязат далавери за десетки милиони, свързани с хора от кръговете край тях. Ще стане много интересно. Тогава някой, вместо да ги погали по главиците за безпримерното усърдие, ще поиска да им ги резне. Заслужено, защото усърдието е полезно, когато е съчетано с разум. Случаят не е такъв… Спестил съм имена, фирми и медии, за да е изненадата пълна. Да не забравя, един от тримата ще лъсне с преференциален депозит в… КТБ.

Тримата се мислят за много хитри. Те знаят, че ако Борисов се притеснява от нещо това са протестите. Но на тях те не могат  да влияят. Затова измислят партенката със заговора. И понеже такъв няма ще се опитат да измамят, че са го предотвратили. Идея колкото за мозъка на едно пиле.

Така става, когато бройлер се мисли за боен петел.

Аууу, колко е страшен...


Огнян Стефанов, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар