Зима

Зима
Пролет

8 юли 2018 г.

И всичко ще си е, както си е сега. НИЩО. Ни-щи-чко...

Само величавата осанка на Мутрата ще продължава да шества по пеевската оредяваща парцалива "преса"...
 
Мен понеже Господ ме е наказал със сравнително добра памет и нелоши способности за сложната операция по кликване в Гугъл, та вижте какво мога да споделя:

Ноември 2015 г.

Борисов е премиер и е на посещение в Китай.

А-у, там колко сме велики и китайският дракон пак ще излива рог на изобилието в България. Но понеже сме и нация техническа, премиерът се прехласва по скоростен влак, който лети с 500 км. в час.

Придружаващият го министър на транспорта Московски веднага се мята на шейната и обещава - догодина почваме да купуваме скоростни влакове за БДЖ.

Две години и половина по-късно БДЖ не само няма влакове, ами за малко да остане и без сграда, защото управлението на Борисов го докара дотам, че практически е във фалит.

Пренасяме се в 2011 г.

Борисов е премиер. В България идва голяма китайска бизнес делегация. Подписват се споразумения. Най-голямото е в земеделието.

Заглавията в "медиите" говорят, че България става предмостие на Китай към завладяването на ЕС, на Европа. Милиарди ще се изливат в проекти.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов: "България води 1:0 на ЕС с първата държавна инвестиция от Китай".

Резултатът: Китайската държавна "Тянджин агробизнес къмпани" наема 20 хил. дка земеделска земя във видинското село Бойница от българското дружество "Мел инвест холдинг" на бъдещия заместник-министър Светла Боянова.
 

Една година по-късно "Тянджин агробизнес къмпани" се оттегля от България.

Сигурен съм, че след две-три години ще мога да извадя и цитатите за АЕЦ сега, както и за милиардните инвестиции, които ще се изсипят.

И всичко ще си е, както си е сега. НИЩО. Ни-щи-чко.

Само величавата осанка на Мутрата ще продължава да шества по пеевската оредяваща парцалива "преса".



Мирослав Иванов

Няма коментари:

Публикуване на коментар