Зима

Зима
Пролет

25 януари 2019 г.

Кражба е само когато те хванат

Защото така работи правосъдието в превзетата държава...
 
Единственото по-гнусно нещо от беззаконието е избирателното прилагане на закона. 

Ако не вярвате - вижте историята на КТБ. Преди пет години банката беше любима на властта. Тогава Борисов привършваше първия си мандат, Цветан Цветанов награждаваше адаша си Василев като банкер на годината (за пореден път), гуверньорът на БНБ Иван Искров пееше с него "Назад, назад, моме Калино", а държавата наливаше парите на много от дружествата си там.

Изведнъж КТБ стана мръсна дума, а някогашният партньор на Василев - Делян Пеевски, стратегически потърси нови съдружия. Така се стигна до разграбването на всички читави активи на банката, придобити с парите на пирамидата КТБ. Цветан Василев избяга в Сърбия и сега се крие там.

На страната на Пеевски застана цялата държавна машина начело с прокуратурата и ДАНС. Отговорност не се търси от всеки, който се е облагодетелствал от КТБ. Трябва да бъдат ударени само тези, които пречат на властта или Пеевски. Историите на оръжейния търговец Емилиян Гебрев е крещящо доказателство за това. Или пък нелепите обвинения към депутата от БСП Елена Йончева, която първо разкри роднинските назначения в Хасково на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в Хасково, а след това настоя да се разнищи корупцията в АПИ също са показателни за това.

Прокуратурата никога няма да обвини Александър Сталийски за получените от него пари от КТБ. Няма да видите и обвинение срещу Николай Бареков, чиято кампания е финансирана с чували, изнасяна от банката (по свидетелски показания на на основния свидетел). Обвинения няма и за недекларираната кредитна карта в КТБ от почетния лидер Ахмед Доган. Няма да видите и обвинения за това как с пари на банката Пеевски придоби вестниците "Телеграф" и "Монитор" и веригата "Техномаркет".

Защото така работи правосъдието в превзетата държава.


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар