Зима

Зима
Пролет

8 януари 2019 г.

Банев и Баневица в хибридна атака

Чак толкова прости не сме. Или поне повечето не сме...
 
Чувствам се жестоко обидена.

Разбираме от амбициозният прокурор, че Банев и Баневица са руски хибриди, от телефон в килията се свързали с Путин да искат убежище, да правят проруска партия тук и изобщо са се продали на руснаците... по телефона. Да, онзи същият в кутията от сокче.

С тържествуващ тон вече се тиражира новината за новия руски хибриден агент в България, как Русия е заложила на него, а русофобите изпаднаха в душевен оргазъм от кеф.

И понеже винаги се опитвам да мисля в обстановка, която насърчава само възпитаниците на помощни училища, си зададох резонния въпрос: Как така са открили телефон в ареста при Баневи?

Мамата на нацията, която отговаря за затворите, защо никой не я пита подобни ВИП затворници как е допуснато да имат телефон, кой го е внесъл и защо чак сега се научава? И кой е допуснал да се подслушва килията, това с разрешение ли е станало, адвокатите на Баневи уведомени ли са?

Нормални въпроси! На които някак си не е удобно да се отговаря. Защото телефон може да се вкара само със съдействието на надзирател, а какво ли още не може да се направи?

И сега да се обърна към русофобите. Постарайте се малко повече. Осъзнаваме, че ни смятате нас, българите, за "матриял", който не може да мисли, но когато правиш версия за подобна международна конспирация, поне се постарай малко, от уважение!

Също така разбирам, че управляващата шайка се включи в хора на лаещите брюкселски джендъри срещу Русия. Колко е удобно, нали? Путин е виновен за всичко - за винетките, за това, че нямаме евтина газ, за Белене, за провала на Търговсския регистър, за бедността, за ниските пенсии....

Още при случаят "Скрипал" се замислих колко е паднала класата на европейските политици. По времето на Студената война какви пропагандни трикове имаше! Ама сега болните от ишиас дори не се стараят. Санкции се наложиха срещу Русия заради някакво отравяне. На руснаци, както се разбра - двойни агенти. Ама май не били съвсем отровени, живи били. Разни англичани също били отровени - лично от Путин. Ама също били живи. Ма натровени!

На Територията пък с оглед мнението им за местните аборигени, дори не се постараха толкова. Баневи, които дори според скромните критерии на българите, за чеп на зеле не стават. Интелектуално семпли, неспособни дори да развият бизнес за милиони, който са получили наготово, парадиращи с простотия и цървулщина, изведнъж точно в ареста /а не във Франция или когато са на свобода и знаят, че ги търсят/, решават да станат хибридчици. В ареста!

Не разбрах само каква е идеята - ще бягат в Русия за убежище или Русия ще им плати да стоят тук и да направят проруска партия. Че Гешев безметежно подметна и двете версии, които си противоречат и нямат никаква логика помежду си. Да знаем поне какво да очакваме - вълнуващо бягство от затвора и търсене на Баневи в Сибир, или организация на нова партия в Зала 1 на НДК, а Баневи с белезници на сцената??? А? Важни са тези неща, уточнявайте ги.

А иначе принципът е - когато имаш проблем с хората, намери им общ враг. И колкото е по-голям врагът, толкова по-лесно ще повярват и съответно ще се сплотят - срещу врага и ще забравят другите проблеми.

Защо една елха и Русия трябва да са ни проблем, след като САЩ имат шест военни бази и на практика сме тяхна колония и се бъркат за всичко във вътрешните ни работи, не разбрах! Те русофобите знаят - защото така! Путин е виновен за всичко! Включително за ишиаса на Юнкер! Иначе ЕС е цъфнал и вързал, България - също. Друг проблем нямаме.

Е, започва да ми писва. Чак толкова прости не сме. Или поне повечето не сме. Не включвам членовете на ГЕРБ и изтрещелите демократи.

Знаете ли какви са ни проблемите?
Проблем е, че България загива. Проблем е, че на българска земя има шест чужди военни бази, което ни превръща на практика в колония. Проблем е, че вече не се раждат българчета. Проблем е, че пенсионерите мизерстват. Проблем е, че хора умират от глад. Проблем е, че управляващата шайка е рекордьор по корупция в света. Проблем е, че ни управляват пълни некадърници и дебили. Проблем е, че вече сме известни и като пиратска държава. Проблем е, че демокрация и свобода в България няма.

А следващият път поне малко се постарайте. Току-виж, някой може и да ви повярва, ако го съчините по-интелигентно.

И все пак отново да попитам Мамата на нацията - защо няма подадени оставки заради телефона в килията, кой е разрешил подслушване, кои са руските връзки на Баневи и изгонени ли са вече от България, както повеляват правилата?

Боже, пази ни от малоумници!

ПП: Гледайки снимката на Баневи, силно се усъмнявам, че дори Брегът на слоновата кост би заложил на тях като хибридни агенти...



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар