Лято

Лято

8 февруари 2019 г.

Д-р Константин Тренчев: Българинът трябва да действа твърдо, отстоявайки своите права

"В момента има яростни антикомунисти, които преди това са били комунисти, били са мишки по времето на Тодор Живков."
 
"Между 30 000 и 50 000 българи напускат средно годишно страната ни и емигрират."

Това каза д-р Константин Тренчев, който е основател на КТ "Подкрепа" на 10-я конгрес на конференцията.

Същевременно раждаемостта в България през последните години намалява - от 175 000 през 1995г. до 65 000. Всяка година пък по 110 000 нашенци умират. По данни на ООН населението в България е под 7 млн. души. Всеки трети българин пък среща затруднение да си плаща сметките.

"В огромната си част българинът спада към "трапезните революционери". Особено боен става след 2-3 ракии. А сега младото поколение, интернет поколението - те са "задклавиатурни рамбовци". Това коментира по-рано днес пред БНР д-р Константин Тренчев - почетен президент на КТ "Подкрепа".

"Разликата е само в технологията, не в психологията. Това се обяснява с нашия невероятен индивидуализъм - основният проблем, който имаш, е личният, а другите да се оправят както могат. Хората не могат да се обединяват, а ако се обединят - те могат всичко. Българинът трябва да действа твърдо, отстоявайки своите права", каза д-р Тренчев. Той подчерта, че хората все са недоволни и критикуват всекиго, но чакат някой друг да свърши работата. По думите му синдикалната дейност е трудна и неблагодарна.

Днес е десетият юбилеен конгрес на Конфедерацията на труда "Подкрепа". Форумът съвпада с 30-годишнината от създаването на синдиката. На него д-р Константин Тренчев припомни някои исторически факти:

"В момента има яростни антикомунисти, които преди това са били комунисти, били са мишки по времето на Тодор Живков. Сега са страшно яростни, белким ги забележат отнякъде и да ги сложат на хранилка. Ще кажа и неособено приятни неща за България, за демографията, за емиграцията, за социалния статус на българина, за Европа, която в своя либерален модел се проваля и може би единственото спасение е Европа на нациите. Ще кажа и нещо за света, който до такава степен се е напрегнал, че може да се унищожи в една война. Безотговорността е стигнала далеч напред".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар