Зима

Зима
Пролет

23 април 2019 г.

Accept идват с двама нови музиканти в Пловдив

"Лебедово езеро" и Моцарт в метъл аранжимент ще звучат на 18 и 19 май в Античния театър
 
Малко преди да се завърнат в България, в Античния театър в Пловдив, за уникалното си шоу "Symphonic terror tour", което ще изсвирят в две поредни вечери на 18 и 19 май, немските метъл легенди Accept привлякоха двама нови музиканти. 

За пръв път с групата ще излязат басиста Мартин Мотник и цигуларката Ава-Ребека Рахман. Техният дебют ще е в Германия, а малко след това ще излязат и на уникалната открита сцена под тепетата.

„Бяхме силно развълнувани и впечатлени от музикантите, които се явиха на прослушване за позицията. Нивото на талантливите хора, което видяхме беше безпрецедентнo и вярваме, че Мартин Мотник е перфектно допълнение към симфоничния оркестър”, споделят от Accept за новото си попълнение с баскитарата. 


„За шоутата с оркестъра, решихме да съчетаем електрическа китара и цигулка, създавайки един интересен дует и Ава-Ребека Раман показва едно много по-добро ниво от обикновеното. Шоуто все още обаче си е много метъл, но с класическа нотка”, допълва китаристът Улф Хофман.

Уникалното класик-метъл шоу на 18 и 19 май ще бъде увековечено на запис. Accept ще излязат на сцената заедно със Симфоничния оркестър на Пловдив, за да изпълнят около 20 свои парчета със симфоничен аранжимент, както и класически композиции с метъл привкус. Сред тях са "Лебедово езеро" и 40-та симфония на Моцарт, както и неостаряващите рок химни Metal Heart, Princess Of The Down, Balls To The Wall, Fast As A Shark. Събитието предизвика такъв интерес, че се наложи да се добави нова дата към първоначално обявената 18 май. Все още има билети за концертите на цени между 75 и 100 лв.

Повече за новите попълнения:

Мартин Мотник също е германец и се занимава с музика от 7-годишен. Той получава покана от Юли Джон Рот за присъединяване към неговото турне в САЩ през 2008 год., както и по-късно отново през 2009 и 2012 год. Като допълнение към своя талант, Мотник има и магистърска степен по бизнес от университета в Манхайм.

Ава-Ребека Раман е потомка на Бенгалско семейство със синя кръв. Родена и израснала в Германия, тя е известна соло-цигуларка, поетеса и музикален педагог. Прави своя дебютен соло концерт на 10-годишна възраст в Националния оркестър и успешната й кариера започва веднага след като има международно участие със симфоничния оркестър на BBC, лондонската филхармония, пражката филхармония и много други.

 Ава-Ребека Рахман и Мартин Мотник са новите попълнения на Accept
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар