Зима

Зима
Пролет

8 април 2019 г.

Камен Донев: Плащам си данъците и имам право да кажа, че някои са простаци

"Критикувайте ме смело, имате много време, дано ви плащат добре, но се съмнявам."
 
"Стана много никакво, дори смешно. Написах това писмо, защото толкова години, откакто се занимавам с изкуство се изговориха и изписаха какви ли не неща за мен. Тези хора не са малко, не им казвам имената, защото не сме в съдебна зала. Които трябваше се разпознаха.
Смешното е, че някои се припознаха."


Това заяви актьорът Камен Донев по бтв.

"Казвам слабостите в театралното съсловие. Това не се отнася за всички, но това, което посочвам е факт и всички го знаят. Нима няма такива неща в другите гилдии? Защо всички скачат, когато някой каже истината? Аз изразявам моето възмущение от дърдорщината.

Проблемът ми е, че хората, които не могат, говорят на висок глас", продължи Донев по адрес на критиките за новия му филм „Уют“.

"Аз атакувам слабите места на обществото, лошото управление, манталитета на българина. Плащам си данъците и имам право да изрека своето мнение.

Хората, чието мнение и критика ценя, за съжаление не са между живите. Но не приемам критика от някой Мунчо или Маймунчо. Не е той, който ще казва кое е добро и кое не.

Аз не съм ли човек, нямам ли право да се изкажа? За разлика от много други мои колеги, които пият водчица и приказват на масата, аз казвам публично какво мисля.

Всички мои колеги нека си сложат ръка на сърцето и кажат, колко пъти говорят честно, когато обсъждат колко пари получават, в какви пиеси играят, в кой театър какво се случва. Говорят го помежду си, но не го признават публично.

Театърът ме е формирал, но имам право, както и всеки друг, да съм недоволен от слабите места на същия този театър. Това ли е страшното?

Няма да се извиня на никого. Мен ме дразнят приказките, опредленията. Нека всеки да прави своите неща и да не определят какво правят другите. Нормално ли е вестник, който е осъждан многократно да продължава да излиза? Защо политическите мъже в България си чешат езиците и не правят нищо по въпроса за морала, за очернянето на много хора?!

Не съм гневен, възмутен съм. Чух всякакви неща за себе си, защо и аз да не кажа нещо? Не съм очаквал моето писмо да предизвика такива сътресения. Кое в него не е вярно?

Бил съм паднал на нивото на критиците си. То не е високо… А защо да не падна? Казвам им че са простаци и се връщам на моето ниво. Какъв е проблемът.

Критикувайте ме смело, имате много време, дано ви плащат добре, но се съмнявам.

Просто съм максимално откровен. Не съжалявам нито за една казана от мен дума, завърши актьорът, който обяви, че повече няма да се занимава с тази тема", заяви Камен Донев.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар