Зима

Зима

5 юни 2019 г.

Корнелия Нинова: Време е за сериозен разговор за приоритети

"Бившият член на БКП - Бойко Борисов твърди, че социалистите обичат да харчат чужди пари. Да му кажа, че и тези пари, които той харчи през прозореца на джипа си, не са негови."
 
Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

„Време е за сериозен разговор за приоритети. За нас това са приоритетите – демографска катастрофа, доходи и неравенства“, каза още лидерът на БСП.

„Знаем, че сега ще ни залеят с обяснения, как това не може да стане. Как е това популизъм. Вчера чух от бившия член на БКП - Бойко Борисов, че социалистите много обичат да харчат чужди пари. Да му кажа, че и тези пари, които той харчи през прозореца на джипа си, не са негови. Те са чужди, защото са на целия български народ“, допълни Нинова.

"Внасяме няколко законопроекта, с които искаме да решим част от проблемите по темите бедност и неравенства", подчерта Нинова.

"Тази седмица ПГ на „БСП за България“ започваме внасяне на няколко законопроекта. Не за пръв път, може би за трети, бихме искали с тях да решим част от проблемите по темите бедност и неравенства. Последната половин година няколко пъти се увеличават цените на ток, парно, вода, инфлацията расте, а близо 2 млн. души живеят под прага на бедността", обясни председателят на БСП.

„Първо, внасяме за пореден път предложение за намаляване на ДДС на мляко, месо, брашно и продукти от брашно на 5%. Данъчни облекчения за млади семейства с деца, които са работили последните години, внасяли са си осигуровките. Отново внасяме искане за преизчисляване на всички пенсии“, каза още Нинова.

„Това е европейска практика на политици, които са загрижени за най-важното – жизнения стандарт на своите сънародници. Призоваваме другите политически партии в парламента към разумен разговор с аргументи за истинска политика по най-болезнената тема в България – бедност, неравенства и демографска катастрофа. Нека оставим вицовете и лакърдиите на премиера и като разумни хора да седнем и с истински аргументи да намерим решението на тези проблеми“, заяви още Нинова и посочи, че от другите политически сили ще получат внесените от БСП законопроекти.

Нинова попита премиера Бойко Борисов кога точно г-жа Меркел е станала социалист и популист, който харчи чужди пари, тъй като в Германия има диференцирано ДДС на храни, книги и медицински услуги.

„Кога точно колегите му от ЕНП в Австрия са станали и те социалисти популисти, тъй като там има намалено ДДС. Или г-н Орбан“, попита Нинова. Тя посочи, че по логиката на премиера, цяла Европа се управлява от социалисти и популисти, които провеждат невъзможна политика чрез намаляване на ДДС.

„Другото, което чухме вчера е, че няма безплатни услуги. Вярно е, че европейските избори минаха, но е хубаво нашият премиер да се поучи от някои европейски практики и то също от неговото политическо семейство, ако не вярва на българските социалисти“, заяви лидерът на БСП. 


Тя подчерта, че Ангела Меркел е въвела безплатни детски градини, а в Гърция има безплатно образование за студенти, както и в Австрия, Норвегия.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар