Зима

Зима
Пролет

3 юни 2019 г.

Доналд Тръмп: Садик Хан е абсолютен неудачник

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение във Великобритания.

Преди да кацне на лондонското летище Станстед, Тръмп отново отправи словесни нападки към кмета на Лондон Садик Хан, който критикува решението на британското правителство да приеме Тръмп на държавна визита.

"Садик Хан, който по всякакви критерии се представя ужасно като Кмет на Лондон, проявява безразсъдна неприязън към гостуването на Президента на САЩ, който е със сигурност най-важният съюзник на Обединеното кралство. Той е абсолютен неудачник, който би трябвало да обръща внимание на престъпността в Лондон, а не на мен", написа Тръмп в Тwitter.

Вчера местен вестник публикува авторска статия на Хан, в която Тръмп е наречен "един от най-ненадминатите примери на нарастваща глобална заплаха" за либералната демокрация от страна на крайната десница, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Хан често е критикувал Тръмп и разреши ползването на гигантски балон, който изобразява президента на САЩ като пискащо бебе, на демонстрация близо до парламента по време на миналогодишното посещение на Тръмп. Протестиращи възнамеряват да използват отново балона при сегашната държавна визита на Тръмп.

Поддръжниците на Хан наричат Тръмп расист заради нападките му над първия кмет мюсюлманин на Лондон.



Няма коментари:

Публикуване на коментар