Зима

Зима
Пролет

29 юни 2019 г.

Проф. Н. Радулов: В МВР назначават на ръководни длъжности некомпетентни, но предани партийни другари

"Некачественото управление, заедно с некачественото издирване на кандидати и недоброто обучение са причините, поради които престъпността започва да прониква в системата."

"Реполитизацията в МВР дава възможност за назначаване на ръководни длъжности на некомпетентни, но предани партийни другари, което води до лошото състояние на системата."


Това каза по радио „Фокус“ експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР и заместник министър във връзка с т.нар. полицаи-престъпници.

"От последвалото некачественото управление, заедно с некачественото издирване на кандидати и недоброто обучение са причините, поради които престъпността започва да прониква в системата на МВР", заяви проф. Радулов.

„Най-важното в комплексните причини за това, че има полицаи-престъпници, е лошото управление, защото в управлението има принцип за управление на процеса по подбор и назначаване на кадри – това е една от най-важните управленски работи. Няма какво да се сърдим на ефекта, който виждаме, защото според поговорката „Лош генерал е този, който не е бил войник“, а нашите генерали много често не са били войници. В крайна сметка се получава, че се назначават хора, за да запълват бройките. Това в органите за обществен ред и сигурност не е добре“, обясни експертът по национална сигурност.

Проф. Радулов допълни, че младите служители във всяка част от държавната администрация трябва да бъдат подпомагани, да се грижат за тях и да ги обучават, докато ръководният състав на МВР се интересува от собствения си просперитет и как да служи на политическите сили, които са го назначили.


Няма коментари:

Публикуване на коментар