Зима

Зима
Пролет

23 юли 2019 г.

Що е то? Българин на море в чужбина!

Бай Ганьо си е Бай Ганьо, където и да отиде и няма как да го скрие...
 
Всяка година броят на българите, избрали съседна Гърция и Турция за своята лятна почивка се увеличава. 

Има ред причини, които водят до тази тенденция - по-изгодните цени, по-доброто обслужване, по-чистите плажове… Но Бай Ганьо си е Бай Ганьо, където и да отиде и няма как да го скрие.

Вижте няколко признака, с които веднага ще ви присветне лампичката, и дори и на 1000 км от родната земя, ще си кажете "Тези са от нашите!"

1. Пръскащи се по шевовете хладилни чанти

Няма да видите друга нация, която се запасява за прекарването на 3-4 дни на гръцки остров с боб с лютеница, всевъзможни видове салами, кисели млека и естествено пържоли! Не се тръгва на път без храна, са казали старите хора.

2. Говорене на излишно висок тон

Дали става въпрос за смъмряне на децата на плажа, за разказване на истории, отпивайки от 5-тата си бира още преди обяд, или за говорене по телефона с родата, да се похвалим, че и ние сме отишли на Беломорието - всички на съседните 3 реда шезлонги ще чуят всичко, искат или не искат.

3. Ожесточено грабене от All inclusive блок масите

Щом си платил за All inclusive трябва да си оправдаеш парите! Комбинация от риба, пилешки крилца, наденица, патладжани, броколи, кисели краставички, картофи и 4 вида салати за обяд - защо не? Щом има, трябва да се пробва… И да се пъхне нещо в чантата за по-късно, ако случайно огладнееш!

4. Разправии за най-малкото нещо

В сайта пишело стая с гледка към морето, а не към паркинга, нищо, че си пропуснал факта, че това е срещу доплащане. Трябва да напуснеш стаята в последния ден от престоя ти до 12 часа? Не можеше ли някой да те предупреди? А, явно и това си го пропуснал - пишело го в договора. Нищо де, нали се извини с половин уста на рецепциониста на развален английски…

Такива сме си, но когато срещнеш българи на почивката, размениш няколко лафа с тях и изпиете по една ракия някак си ти става топло на душата. Наздраве!



Елена Перилова, Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар