Зима

Зима
Пролет

22 юли 2019 г.

Надежда всяка тука оставете... Гешев ще е!

Тази номинация е поредният шамар в лицето на народа. Тя ни показва, че ние, народа, защитници нямаме. Че законът е само за управляващите...
 
Номинацията на прокурорската колегия във ВСС издигна кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. 

Завършил право в Академията на МВР в Симеоново. Удобен! Очаквано! Отвратително! Омерзително!

Общественото мнение не означава нищо за шайката. Дори за Висшия съдебен съвет, който вместо да защитава независимостта и морала на съдии и прокурори, се превърна в удобен слуга на мафията. Нищо вече не се оставя на случайността.

Главният прокурор е основна фигура в борбата срещу мафията. И точно от личността, която застане на този пост, зависи дали изобщо ще има борба. И ако има, дали ще е с мафията, или с неудобните на управляващите. Трябва да е човек с ВИСОК МОРАЛ и ПОЧТЕНОСТ. И обществото да му вярва. Вие вярвате ли му?

Признавам, че единственото, с което ме е впечатлил въпросният номиниран, е лакейското обслужване на шайката. И с изказвания, които в друга държава биха го изключили напълно от системата на прокуратурата и изобщо на юристите. Правото не е негов господар. Негов господар е Бойко Борисов!

Отново излязоха становища на Европейския съюз, че България е най-корумпираната държава в Европа. Никой не се впечатли. Знаем си го. Корупцията стана ежедневие. Дотолкова, че вече дори не се гнусим и не се отвращаваме от нея. Смятаме я за зло, без което политиката не може. А тя ни убива. Защото не се краде, за да си подобрят малко живота. Краде се дотолкова, че нищо да не остане за народа. Краде се толкова, че не остана нищо от държавата. Краде се толкова, че всичко се разрушава.

И главният прокурор е част от всичко това. Защото прикриването на корупцията те прави съучастник. Част от мафията. Сещате ли се за виден политик с повдигнати обвинения и в затвора?!? Няма и да се сетите! Пет, шест, десет апартамента, сто къщи за гости, милиони в сметките, джипове за половин милион – всичко това се обяснява с едната държавна заплата /единият дори спестявал по 1700 лева на ден!/, или с щедри родители-дарители. Всичко се замита.

Подиграват се с нас. Тази номинация е поредният шамар в лицето на народа. Тя ни показва, че ние, народа, защитници нямаме. Че законът е само за управляващите. За нас са задълженията. Че нас няма кой да ни защити. Срещу престъпленията на управляващите, срещу битовата престъпност, срещу измамите, срещу злоупотребите на администрацията, срещу кражбите на политиците. Беззащитни сме!

Ние няма да имаме българският Джовани Фалконе или Лаура Кьовеши. Ще имаме поредният обслужващ мафията. Мафията превзе и прокуратурата и съдебната система. Само тук-там останаха огнища на независимост и съпротива. Които едно по едно ще бъдат ликвидирани.
 

Надежда всяка тука оставете. Не се надявайте на главния прокурор, не се надявайте на спасители. Или ще им наложим да ни слушат и съобразяват с нас, или да се примирим, че сме роби.

Погледнете снимката. Вярвате ли на този човек? Вярвате ли, че законът му е господар?

Иван Гешев

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар