Зима

Зима
Пролет

15 септември 2019 г.

Свобода на словото имат само бокУизбраните!

Знаеш ли, Вежди, Конституцията?
 
Главният Мултак се възмути: "Стига за тази свобода на словото, бе!". 

И този човек е народен представител, който се е клел в Конституцията и е Председател на Комисията по култура в Народното Събрание! Извън тоталната простотия на изказването, неуважаваният от мен Вежди призова за нарушаване на Конституцията!

В чл.39 от Конституцията на Република България, за която съм сигурна, че Мултакът не я е чел, е посочено: Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

Знаеш ли, Вежди, Конституцията? И защо призоваваш за нарушаване на едно от основните граждански права, залегнало не само в Конституцията, но и в редица международни конвенции, които България е ратифицирала?

Аз го разбирам донякъде. Колко много му се иска да забравим пиянските му прегръдки с Карамански, да забравим всичките гафове и огромни скандали, съпътстващи политическата му кариера, да забравим шамарът на полицая, да забравим унищожението на един наистина културен човек от Мултака. Да, иска му се да ги забравим, никой да не ги коментира, а народът да мълчи и да не коментира как крадете и ни унищожавате!

И отново се изумявам от липсата на реакция. Журналистите би трябвало първи да го разпънат за тези думи и да поискат оставката му като народен представител. Това е посегателство срещу Конституцията! Срещу свободата на словото! Срещу основни граждански права, които е недопустимо да бъдат ограничавани. Само диктатурите си го позволяват! В България само бокУизбраните имат правото да говорят, така ли?

Ти си свикнал да мълчиш пред господарите и мафиотите, и да навикваш тези под теб! Гнусно е!

Искам ОСТАВКАТА НА ВЕЖДИ РАШИДОВ КАТО НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО КУЛТУРА. НЕДОПУСТИМО Е ЧОВЕК, НЕЗНАЕЩ И НАРУШАВАЩ КОНСТИТУЦИЯТА, ДА ПРЕДСТАВЛЯВА НАРОДА!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар