Зима

Зима

4 октомври 2019 г.

Брижит Бардо: Щастлива съм, че днес не съм на 20 г.

“Сега всичко е посредствено, мръсно, тъжно, обикновено, вулгарно, опасно; вече нямаме право да говорим откровено, имаме право просто да си кротуваме, да се подчиняваме. И всичко това ме възмущава!”

Кинозвездата от 60-те отпразнува в събота 85 години. 


Пред "Ici Paris" Брижит Бардо прави равносметка на живота си, който я е “разглезил”, и доказва, че не е загубила чувството си за хумор. Френското списание ѝ посвети извънреден септемврийски брой, наречен “Митът Бардо”, в който на 100 страници публикува 200 снимки и обширно интервю със звездата. 

“Бардо е всички жени едновременно: гореща и скандално гола на плаж в Сен Тропе”, пише изданието.

“Бях много разглезена от живота…”

На 85 г., които навърши на 28 септември, Брижит Бардо признава, че е изненадана, че е достигнала тази  преклонна възраст, но не се гордее особено с това. Бившият секссимвол “благодари на Господ”, че я е пощадил досега, но няма намерение да стане на 100 години. “Не ме интересува”, казва тя с обичайната си откровеност.

“Не е забавно да остаряваш, това те доближава до смъртта, но от друга страна, като се има предвид объркания свят, в който живеем, аз съм щастлива, че днес не съм на 20 г.”, продължава тя.

Брижит Бардо изрежда всичко, което днес я дразни: “Сега всичко е посредствено, мръсно, тъжно, обикновено, вулгарно, опасно; вече нямаме право да говорим откровено, имаме право просто да си кротуваме, да се подчиняваме. И всичко това ме възмущава!”.

Нищо общо според нея с щастливата епоха на следвоенна Франция, за чието еманципиране тя допринесе със своите провокации и сексапил.

“Познах радостта от живота на 60-те години, свободата, елегантността, лудостта. Имахме право да живеем, както искаме, правехме любов без паниката от СПИН, карахме със скоростта, с която искаме, без колан, без каска, с “Харли Дейвидсън” нямах нужда от никого!”.

Брижит Бардо вече не очаква много чудеса от живота, освен държавата най-сетне да приеме закони срещу страданието на животните - премахване на интензивното животновъдство, забрана на консумацията на конско месо и систематично въвеждане на зашеметяване на животните преди клане. Реформи, за които тя настоява от години, критикувайки инерцията на последователните френски правителства.

Бардо не е обсебена от старостта и нейните опустошения: продължава да се грижи за дългата си коса, никога не ходи на лекар и държи да покаже, че “не е оглупяла от възрастта”.

“Продължавам да живея така, сякаш съм на 40 г., приемам времето, което отминава, това е естествено…”

Тайната за добрата й форма? “Мисля за другите, преди да помисля за себе си”, казва тя и добавя, че борбата й за защита на животните е прекрасен стимул.

Брижит Бардо е вегетарианка, не обядва, а вечерята ѝ е лека. Но пуши и понякога си позволява чаша шампанско. Няколко мехурчета, за да си припомни кипежа на изчезналите 60-те години…
Glasove.com, превод: Галя Дачкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар