Зима

Зима
Пролет

17 ноември 2019 г.

Отива си кошмарен цикъл в историята на българския футбол

Само победа над вече класиралия се за еврофиналите тим на Чехия може поне малко да намали резила ни
 
Днес приключва още един кошмарен за българския футбол цикъл от квалификации. 

Поредните, които няма да запомним с нищо добро. Всъщност последният шанс за нещо добро е довечера.

Само победа над вече класиралия се за еврофиналите тим на Чехия може поне малко да намали резила ни. И да предотврати поредния антирекорд във вече 95-годишната история на националния отбор, пише Gol.bg.

Дори и при равен, ще запишем най-слабото представяне в евроквалификации за всички времена. Досега само още веднъж сме завършвали пресявките за този форум без победа. Това е станало при първото ни участие в тях - за Евро 1960.

И тогава обаче се представяме далеч по-достойно от сега, защото макар и да не записваме победа, това става само в 2 мача. Регламентът е такъв, че трябва да се изправим срещу силния тим на Югославия в два мача на разменено гостуване.

Елиминирани сме след 1:1 у дома и 0:2 в Белград. За силата на онзи югославски тим може да съдим по това, че по-късно той достига до финала на европейското, където губи от СССР.

Оттогава насам, най-лошото ни представяне бе в квалификациите за Евро 2012. В тях тимът бе воден от трима селекционери - Станимир Стоилов, Лотар Матеус и Михаил Мадански.

Спечелихме само 1 мач - гостуването на Уелс с 1:0 при дебюта на Матеус. В крайна сметка обаче взехме едва 5 точки. В сегашните квалификации сме с 3 и ако не победим и демотивираните чехи, ще запишем резил номер 1 за всички времена.
 

Любопитното е, че и сега тимът ни бе воден от трима селекционери. Националите започнаха цикъла с Петър Хубчев. След напускането му отборът бе поет от Красимир Балъков, а след неговата оставка на кормилото застана Георги Дерменджиев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар