Зима

Зима
Пролет

15 ноември 2019 г.

Избраха Гешев. Ред е на Цацаров в КПКОНПИ

Третата стъпка към пълното щастие е да изберат КОЙ за председател на ВКС. И тогава ще разберем кон боб яде ли...

Събитията следват зададената  логика.

Прогнозираният категоричен избор на Иван Гешев за главен прокурор вече е факт. Въпросът е дали президентът Румен Радев ще има топки да не подпише пак указ за назначаването му и да развлачи процедурата във времето. Примерно - до решаването на казуса от Конституционния съд или до поумняване и помъдряване на редовите прокурори!

Изборът на Гешев обаче е само първата крачка на "прогресивните сили" към една по-силна и по-ефективна демокрация, към справедливост и успешни реформи, към икономически ръст и всеобщ просперитет.

Втората крачка е после - когато сегашният главен прокурор Сотир Цацаров бъде назначен за шеф на КПКОНПИ. А настоящият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов и "мракобесните сили" зад него да осъзнаят три прости истини - кон боб яде ли, кога го яде и защо му се налага да прави противоестествени неща! Причините, поради които Антикорупционната комисия ще подбере г-н Панов са очевидни от доста дълго време - апартаментът на съпругата му, съпричастността му към Съюза на съдиите в България, инатът му да изразява собствено мнение пред Пленума на ВСС и подопечната му Съдебната колегия. Или... когато той си реши да говори, независимо от информационния или професионалния повод...

После ще дойде ред на ВСС, който "ще вземе отношение" и - въпреки протестите на прогресивните сили - ще поиска оставката на Панов. И то по такъв начин, че той няма как да откаже предсрочното й подаване!

Накрая... нирвана! Или всички - на седмото небе! #КОЙ? е инсталиран за председател на ВКС. С ДАНС не се получи, но поради некомпетентност на кукловодите. Просто трябваше да Го назначат за министър на вътрешните работи. Ни акъл се иска за таз работа, ни образование. И след като Румен Петков и Цветан Цветанов са били, какъв точно щеше да му е проблема на #КОЙ?

А и днешният евентуален триумвират - Цацаров - Гешев - #КОЙ? - отдавна щеше да е утрешен! И хич окото му нямаше да мига като умен столичен светофар, който работи правилно само при изрично натискане на бутона!

В този ред на мисли, еднопосочният билет за нивята на Западна Европа и СПА-центровете из Близкия изток изглеждат естествен и единствен избор. Още повече, че ако човек не хване първия самолет утре, вдругиден парите му няма да стигнат и за рейс до Тутракан. Защото правителството с лека ръка драсна "Да" под холандската претенция за еко-данък върху цената на самолетните билети и превърна всички кандидат-имигранти в... трайно уседнали електорални единици.

Така че тичайте, братя, докато не ви е тръшнал грипът. И си припомнете географията, че да не се озовете в Съветския съюз, докато тичате към Европейския "такъв". 


Или май вече колелото на историята е направило пълен оборот?

Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар