Лято

Лято

9 януари 2020 г.

Управляващи, четете българските класици, че след "Приказка за стълбата" идва "вековната злоба на роба...."

Защо се намират пари за сигурността, живота, здравето и кефовете на властта, а за хората все няма я пари, я нормативно основание...
 
Нова болница за властта, нов самолет за властта, нови коли за КПКОНПИ на властта и НЯМАНЕ на някакви си мизерни хиляди левове за лечебна храна на болни хора.
 

Едно момиче с рядко заболяване, имало наглостта да навърши пълнолетие и вече вездесъщата КАСА, чийто директор нямал приемно време, не му отпуска лечебната храна на стойност 1500 лв месечно.
 

Отказът е мотивиран с липса на нормативно основание?!?!?!
 

Ей, готини чиновници, може би не знаете, пък и откъде да го знаете, че писаните закони и наредби са дело човешко, т.е. могат да бъдат променяни във всеки един момент.
 

Ние 30 години гледаме как едни т.нар. политици газят като да са у дома си Божийте закони, които ужким е греховно да погазиш, пък не се и променят, защото ги е създал Бог, а пак у нас аргументът за отказ или несвършване на работата е "липса на нормативно основание".
 

Гледах сутринта по Нова тв репортажа с майката на младата жена с рядко заболяване, станала вече пълнолетна и отпаднала като нормативно основание, която зададе въпрос към г-н Дечо Дечев - шеф на НЗОК, ако неговото дете е в това положение какво ще прави. И аз се питам същото.
 

Защо се намират пари за сигурността, живота, здравето и кефовете на властта, а за хората все няма я пари, я нормативно основание.
 

И всеки път стигам до "ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА". Четете, управляващи, четете българските класици, че след "Приказка за стълбата" идва "---вековната злоба на роба...."

 Цветеслава Гълъбова

Няма коментари:

Публикуване на коментар