Зима

Зима
Пролет

26 май 2020 г.

Цирк

Имате си чипове, наричат се смартфони. Слушат, четат, записват всичко...


За времето на коронавирус циркаджийщината научих няколко неща за народа си:

1. България има най-голям брой лекари на глава от населението в света - тук всеки 3-ти е лекар, който поставя диагноза.

Тъжното е, че диагностиката ни е на потресаващо слаби нива, граничещи с държава в Третия свят, но иначе принципно говорене ни дай... да препишем... в случая СЗО... то така си взимате и изпитите в медицинските университети... с преписване... за това преди кризата през седмица имаше лекарски грешки. Знаете ли кой е най-популярни лаф за българските лекари? Тоя ще го лекуваме ли или ще го оставим да живее?

2. България има най-голям брой звукови физици и комуникационни инженери на глава от населението в света.

До вчера избутвали с 300 зора 3 по физика в гимназията хора, днес обясняват на другите как 5G ще ги умори. Копелета, вие дори не знаете характеристиките на вълните като честота, дължина и т.н. Именно от тук идва бруталното неразбиране на цялата природа на 5G - но с гледане на клипчета в YouTube - кучето щеше да стане касапин, нали? Ама не стана.

Първо вижте какви други системи използват СВЧ (свръх високи честоти) - например... наземния радар... всъщност всички радари, монтирани на самолети (от началото на Студената война заради магнетрона)... искате нещо, което имате вкъщи - микровълновата ви.

И какво? Ще ви трепят с 5G? Ще ви атакуват с невежество - от това по-страшно няма...

А да, всичко, което ползва радиокомуникационно оборудване е... рак. Имате Wi-Fi, нали? Имате телефони нали? Всичко е вредно, а колкото повече влизате в спектъра на СВЧ - толкова по-вредно е, досущ като Алфа, Бета и Гама вълните на радиацията, с която ви думка Слънцето всеки ден... цивилизацията плаща цената на прогреса, както с автомобилите, самолетите, космическите изследвания и... радиокомуникациите.

3. България е държавата на чипираните. 

Да, съгласявах се с вас през 2006-та година... днес всички имате смартфони, които ви подслушват и записват... и не не се шегувам - така става, когато не четете "Общите условия". Следващия път, когато се зачудите как Facebook е разбрал какво си търсите да си купите - ще знаете от къде от телефона ви.

Следващият път, когато видите в Google, че натоварването в даден търговски обект е пиково в конкретен час на деня, то нали не мислите, че Ванга им ги казва тези работи - да, причината е, че ви следят телефони...Пак не сте чели "Общите условия".

Преди 7-8 години се опитах да повдигна темата за условията при използване на IT услуги, пишейки статия за правилата на NetInfo, които по общи условия може да ви продават за рекламни цели. Да, аз наистина чета "Общите условия", че и ги разбирам и помня...

Та на кой му трябват вече чипове... те са outdated... имате подвижна черна кутия, от която мога да разбера чрез статистическа обработка на данните:

- Какво говорите;

- С кой сте приятел;

- В кой магазин пазарувате;

- Кога пазарувате;

- Къде работите;

- Изневерявате ли на жена си;

- Какви са ви приходите;

- Какви са партийните ви предпочитания;

- Какво обича детето ви;

- Колко пари имате;
- ...

Чипове? Чиповете сега са като Форд модел Т през 1960 година - просто са остарели като концепция.

Имате си чипове, наричат се смартфони. Слушат, четат, записват всичко. Най-готиното, което не мога да отрека, че е гениално - че ви накараха да плащате такса за "чипа си" към мобилния оператор... Че и лизинга на по-новия си и по-ефективен чип.

#ПопкултуратаСеБазираНаНекомпетентностИНевежество


Димитър Георгиев - Бико, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар