Зима

Зима
Пролет

16 юни 2020 г.

Разлика от два вагона книги

Как и защо допуснахме да ни управляват хора, които на две магарета сено не могат да разделят, а единственото им умение е да крадат...

Разбирам, че Васил Божков харесва да се подиграва на глупостта и некадърността на Онуй, но все пак трябва да има някаква мярка.

На зададените днес въпроси се съмнявам, че има някой от правителството, който да може да отговори, защото е знайно, че там ги назначават по красота и френски умения към Вожда.

Всъщност въпросът е много болезнен - как и защо допуснахме да ни управляват хора, които на две магарета сено не могат да разделят, а единственото им умение е да крадат и то като хуни. Както винаги съм казвала, и да крадеш, акъл се иска, за да върви и общото, хората да са доволни и да не се заглеждат в твоята чиния. Ама къде толкова акъл у Онуй...бил е момче за всичко на мафията и никога няма да мине това ниво, колкото и да се напъва. Не, че комплексите му не избиват с всяка негова дума.

Обединяващото между всички гербави е, липсата на всякаква компетентност. Обикновено дипломите им са взети СЛЕД като са станали някакви фактори в ГЕРБ. Ей например кметЯ на Пловдив си има 4-5 дипломи, ама името му е нарицателно в града за човек, който не може да мисли. Или областната, която се води доктор по право, а в съдебна зала не знае от коя страна се застава на банките.

Сегашното управление е убийствено за държавата и за експертността. Всеки, който не става за нищо, влиза в политиката и прави шеметна кариера. А професионалистите получават сърдечни удари и изпадат в депресия от великите умозаключения на управляващите.

Между управляващите и народа трябва да има разлика поне от два вагона книги в правилната посока - управляващите да са ги прочели, а не обратното като сегашното положение. Защото това е нетърпимо!!!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар