Зима

Зима
Пролет

4 юли 2020 г.

Румен Радев: Общувам с българския бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната

"Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване."


Президентът Румен Радев заяви, че никой бизнесмен не го е упрекнал в рекет и корупция.

"Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак на равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Общувам с българския бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната, но не и с този бизнес, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е министър-председателят", заяви Радев, който днес изкачи връх "Зъбчето" в Рила.

"Знаете чий пиар е ходил всеки месец в офиса на г-н Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване", допълни държавният глава, цитиран от Dnes.bg.

По думите му българските планини са извор на здраве и това, което се случва е тревожно.

"След като съсипахме сами морето си, метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината. Багерите не са се посвенили да се качат и на Рилските езера, които няма нужда някой тепърва да преоткрива, за да ги показва на българите.

Докато се намират вратички в закона и личните интереси надделяват над обществените, пред очите на хората най-безсрамно ще се лее нов и нов бетон. От всички нас зависи това да спре", категоричен бе държавният глава.



Няма коментари:

Публикуване на коментар