Зима

Зима
Пролет

11 октомври 2020 г.

Навици, лоши колкото изневярата

В една любовна връзка партньорите си създават определени навици.

 

Някои от тях са отрицателни и могат дори да бъдат сравнени с изневярата. Кои са, вижте в следващите редове.

Рядко си казвате „Благодаря“

Думи като „моля“, „благодаря“ карат хората да се чувстват оценени от половинката си. Когато любимият човек ни показва колко сме важни за него и обратното, тогава атмосферата във връзката е съвсем друга. Пропускането на тези думи, както и на други, показващи привързаност, бавно, но сигурно разрушават връзката.

Приемате се за даденост

Когато човек спре да полага усилия в отношенията си, защото вече му е удобно, това се превръща в навик, толкова лош, колкото изневярата. Спирате да бъдете романтични, да правите малки изненади на любимия човек, да си осигурявате време само за вас, не си правите комплименти, не полагате усилия за външния си вид така, както в началото на взаимоотношенията. Отдавате се на скуката и рутината и търсите забавление с друг партньор извън връзката ви.

Липса на доверие

Липсата на доверие наистина може да обърка една връзка. Помислете защо се случва така, че винаги се съмнявате в лоялността си, защо не може да споделяте своите тайни. Защо често премълчавате разни неща. Ако не успеете да изкорените този лош навик, връзката ви няма да се развие добре в дългосрочен план.

Свързани сте повече с телефона си, отколкото с любимия човек

Когато сте заедно с половинката си, как преминава това време за вас? Повече се взирате в телефоните си, телевизора, вместо да задълбочите интимността си (тя е и извън спалнята)?

Действате арогантно един към друг

Още един вреден навик, колкото и изневярата, е да се опитвате постоянно да показвате превъзходство над партньора си, относно образование, материално положение, семейство, натякване на стари грешки, слаби страни. Снизходителното отношение не е база за създаването на любовна връзка, а рано или късно единият от партньорите намира в друг, онова разбиране и обич, което настоящият не му дава.

Лъжете се за малки неща

На всеки се случва да излъже половинката си и ако това е благородна лъжа е нормално. Но онези малки лъжи, които зачестяват във времето, са навикът, който разрушава връзката, понякога дори без да осъзнаваме, че го правим.


 



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар