Зима

Зима
Пролет

17 януари 2021 г.

Няма да се бръсна до изборите

Всичко се отлага за след изборите. Както се отлага Коледна диета за след Нова година...

 

 

С тоя хоум офис заприличах на бурлак. Но няма да се бръсна до изборите. Ей ги къде са, какво толкова?

Не че ме мързи. Но не се знае какво ще стане. Трябва след това да съм актуален.

Видяхте ли ги ГЕРБерите как масово брадясват. Той Бойко, че се бръсне без да сваля хартийката от ножчето, бръсне се. Ама напоследък а-ха да пусне някакво белезникаво катинарче. Спортният министър и той брадяса яко, замяза на приличен вариант на културния. Дончев и той се увлече на космалъците.

Според мен тези хора като усетиха колебливостта на електората и че БСП им диша във врата, взеха да сe покриват с растителност като ранните СДСари. Символ на промяна? Не, някаква далечна перестроечна романтика лъха от това.

А пък ексГЕРБерския Берия след като се разтревожи пред президента за броенето на бюлетините и той тръгна като протосингел.

Та и аз – Барабар Петко с мъжете. Пък и най-лесното е да се обръсна, ако БСП оглави кастинга на 4 април. Ще се лъсна като кьосе, защото цоциалистите така обичат. Правят го, защото вече над 30 години мъчително се раздалечават от Дядо Благоев, ама всуе.

Та въпроса, драги ми читателю-приятелю, е този. Всичко се отлага за след изборите. Както се отлага Коледна диета за след Нова година.

Не че няма време за промени в изборното законодателство. Ама ГЕРБ и Патриотите не щат. Отлагат ги за след изборите. Така да се каже - за Кукуво лято.

Как щели да гласуват в чужбина на католическия Великден, кахърят се наши сънародници. Отговори им скандалният Валери Симеонов с думите: Който иска да гласува, да хваща самолета и да идва в България.

Това е актуализирания вариант на репликата на Оная Цвета, която каза: ако не харесваме магистралите, да одим пеша.

Вместо да дават съвети що не направят нещо за електронното гласуване? Нямало време, ще се работи след изборите. Но те и преди година знаеха, че идват избори, така че проблемът не е във времето! Ами гласуване по пощата? То пък една поща...

Корнелия пък не иска да сподели с нас оценката си за мандата на президента Радев. Щяла да отсъди като станат ясно резултатите от изборите. Що бе, Корни, ми нали е ваш кандидат? Нещо да не се е еманципирал повече отколкото му даваш? Да не ти се прави на Гергов или на Миков? Или трябва  да слушка до изборите, за да го посочиш пак?

Дълбоката конспирация гласи, че Корнелия може да му попречи да седне за втори път в креслото на държавната представителност, за да го даде на Бойко да завърши политическия си слалом славно, а пък сегашния премиер щял да освободи още топлия си стол. Но.... всичко зависи от резултатите.

До тогава ще чакаме. И никакво бръснене. Те и без това в новия парламент ще са горе-долу същите и ще ни спретнат пак някой безумен властови ортаклък.

И пак няма да ни бръснат за нищо.


 Чавдар Цолов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар