Зима

Зима
Пролет

21 май 2021 г.

За какво са ни такива спецслужби

Състоянието на службите за национална сигурност днес е такова заради манталитета на ГЕРБ да бъдат употребявани за лични цели 

 

Шефовете на специални служби вкупом излезли в неплатен отпуск. До септември. Шефът на РДВР - Пловдив, излязъл в болнични. 

Изобщо масово по върховете на органите за обществен ред и национална сигурност или са някъде по вилите си, или ги тресе треска. В света на службите случайните съвпадения са рядкост. Това прилича на умишлен саботаж и на блокиране на действията на служебното правителство. Нарочно и демонстративно. Идеята е проста - ще се снишим, докато мине бурята (служебното правителство). И ще правим каквото си знаем досега.

В това поведение има поне три проблема. Първият е за отговорността на тези хора към техните задължения. Вторият е, че те очевидно не искат да се провеждат честни избори или поне да съдействат за това на служебното правителство. И третото е, че не искат да отговарят за своите действия. А както изглежда - поне по изнесените данни от служебния вътрешен министър - ще има за какво да бъдат питани. Рашков директно заяви, че в техните служби са вършени престъпления против гражданите.

Въпросът обаче не е в това да се закрият тези служби - всяка държава има нужда от тях. Важното е те да се върнат обратно към нормалността и вместо да работят против врагове на политическите господари, да изпълняват задълженията си за охраната на националната сигурност на държавата, да ловят шпиони, перачи на пари, корумпирани висши чиновници и всичко останало, описано в устройствените им закони.

Състоянието на службите за национална сигурност днес е такова заради манталитета на ГЕРБ да бъдат употребявани за лични цели - да бъдат бухалки и рекетьори за неудобните за тях политици и непокорни бизнесмени. 

И за какво са му на обществото такива служби?


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар