Зима

Зима
Пролет

29 юни 2021 г.

Мъжката любов на Карадайъ и Борисов към Пеевски по-силна и от майчината

Освен ако зависимостите от Пеевски не са те направили пленник на "Стокхолмски синдром"...

 

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ направи публично признание, което заслужава внимание. 

”Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи: ЦОБ, ЦС, областен, общински съвет, местен съвет.

Г-н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 година, той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България."

В предизборна кампания, когато от САЩ налагат санкции на Пеевски по закона "Магнитски", а в България името на олигарха е олицетворение на корупция, да се обясниш в любов точно на този човек, е чисто безразсъдство. Освен ако зависимостите от него не са те направили пленник на "Стокхолмски синдром"...

Очевидно в понятието мъжка дружба Карадайъ не включва кражбите, корупцията, измамите… Мустафа обича Делян и за него няма значение, че приятелят му е замесен в контрабанда за стотици милиони, а част от печалбите са отивали за терористични структури. Или, че Пеевски е организирал пуча срещу КТБ, а след това заграби голяма част от активите на банката. Нито, че е ползвал ББР като прасенце-касичка. Обича го въпреки това. Или заради това?...

Същите чувства към Пеевски изпитва и Борисов. Как иначе да си обясним, че години наред не даваше косъм да пане от главата му, въпреки изнесените доказателства за престъпления от различен характер. Дори му позволи да кадрува в МВР, ДАНС и други служби. По братски си поделиха прокуратурата, Цацаров и Гешев. Борисов дори Доган не обича толкова, макар че той го е направил генерал.

Мдааа... А майка му на Пеевски се разграничи от сина си.

И каква стана тя? Мъжката любов излезе по-силна от майчината...


 



 

Емил Азар, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар