Зима

Зима
Пролет

6 август 2021 г.

ИТН върна изпълнения мандат на президента

Румен Радев: Надявам се, че сте успели в тази нелека задача да съставите кабинет 

 

Номинираният за премиер Пламен Николов, в компанията на председателя на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, върнаха изпълнения мандат на президента Румен Радев.

"Надявам се, че сте успели в тази нелека задача да съставите кабинет, от опит знам колко е трудно. Да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции и необходимите експертиза, опит и визия за развитие на съответното министерство. Хора, които могат да се сглобят в единен и ефективен екип. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача", заяви президентът.

"Надявам се, че продължавате в открит и конструктивен диалог с вашите партньори в Народното събрание да търсите необходимата парламентарна подкрепа, обединени в общи цели и приоритети в интерес на българските граждани", допълни Радев, цитиран от Dnes.bg.

След като днес стана ясно, че номинираният за правосъден министър Момчил Иванов се оттегля по лични причини, стана ясно, че новото предложение е Иво Атанасов.

Отделните формации в коалициите "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" са насрочили за днес и през уикенда заседания, за да решават дали да дадат подкрепа за проектокабинета с мандат на "Има такъв народ".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар