Зима

Зима
Пролет

22 август 2021 г.

Джо Байдън лъже, че САЩ няма присъствие в Сирия

Удивително е как в медиите ни втълпяват хитро неща, които въобще не се случва в реалност на терен 

 

След като на три пъти сбърка Сирия с Либия преди време, оная дърта кукумявка - Джо Байдън, сега лъже, че САЩ няма присъствие в Сирия. 

А кой владее най-големите газови находища (като Омар) на изток от реката Ефрат? Кой владее житниците на Сирия около Хасака и Камишли? Кой по този начин блокира хляба и тока на над 15 милиона души, обричайки ги на глад, мизерия и смърт?

Това обяснява защо има толкова много ботове в интернет, които повтарят, че САЩ са се били изтеглили от Сирия и Ирак. Не. Никога не са се изтеглили. Толкова и следите района. Не само че са там, но и укрепват позициите си. 

Още не са се изнесли и от Афганистан впрочем. Имат 6000 войника там. Могат и в последният момент пак да измислят причина да останат още. Както и в предишните 2243 пъти, в които се изтегляха от някъде.

Удивително е как в медиите ни втълпяват хитро неща, които въобще не се случва в реалност на терен. Някои после се представят на експерти и десетки ме тагват за да обяснявам на безмозъчни лалугери, които не знаят какво къде е в Сирия, но иначе имат четирицифрени бройки последователи и лайкове. А очевадно коментират така, както аз коментирам модата сред дамските чанти. 

Ехо, аз имам роднини и приятели там, не е като да съм дърво без чувства и такт.


 Дахер Ламот

Няма коментари:

Публикуване на коментар