Зима

Зима
Пролет

30 август 2021 г.

Проф. Чорбанов: Твърдо сме против противопоставянето на хората на ваксинирани и неваксинирани

"Аз бих посъветвал всеки, който се чувства застрашен, да се ваксинира, но съм против въвеждането на задължителната ваксинация и разделението на хората." 

 

"Не виждаме тирания във ваксинацията, а в разграничаването между ваксинирани и неваксинирани. 

Никога не сме казвали, че ваксинацията е нещо лошо. Аз не съм се ваксинирал и няма да го направя, защото прекарах вируса и бях хоспитализиран. Последните научни данни от Израел сочат, че рискът ваксинираните хора да се заразят е 13 пъти по-висок от прекаралите COVID-19. Има и огромна вероятност ваксинираните да прекарат много по-тежко заболяването от прекаралите вируса. Това е причината да сме твърдо против противопоставянето на хората."

Това заяви по бтв депутатът от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов по повод предложените нови мерки за справяне с коронакризата.

"Под 1% е възможността прекаралите коронавируса да се заразят отново. Ваксинирането трябва да е доброволен избор. Много фирми притискат своя персонал да се ваксинира. При прекарали вируса хора няма нужда от такова притискане. Самият Слави Трифонов е поел своя информиран избор да се ваксинира. Той не е разговарял с мен по тази тема", разкри той.

"Не съм съгласен с новите мерки. Държавата трябва да поеме своя ангажимент и да направи един истински анализ на имунитета в цялата страна. Високата смъртност от коронавируса се дължи на факта, че ние сме една от най-болните нации. Аз бих посъветвал всеки, който се чувства застрашен, да се ваксинира. Твърдо съм против въвеждането на задължителната ваксинация и разделението на хората", категоричне бе проф. Чорбанов.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар