Зима

Зима
Пролет

30 септември 2021 г.

Проф. Анастас Герджиков: Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България

"Аз не съм политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината." 

 

Ректорът на Софийския университет ”Св. Климент Охридски” проф. Анастас Герджиков потвърди своята номинация за президентските избори на 14 ноември пред БТА. 

А цял ден из медийното пространство се коментира на всички нива подкрепа от ГЕРБ-СДС за професора в предстоящата надпревара. Самият той обаче ще бъде издигнат официално от инициативен комитет, в който ще се включат и други партии.

"Приех да бъда издигнат за кандидат за президент на България от инициативен комитет, защото смятам, че в този тежък момент на разделение и противопоставяне имам необходимите качества, за да олицетворявам единството на нацията в съответствие с Конституцията на Република България. Аз не съм политик, не мисля и не говоря като политик, но смятам, че всеки от нас е длъжен в даден момент да се отплати на България за всичко, което е получил от Родината и сънародниците си. Очаквам подкрепа от всички партии и всички български граждани", каза професор Герджиков.


Няма коментари:

Публикуване на коментар