Зима

Зима
Пролет

17 септември 2021 г.

Момчето се е взело много насериозно

България толерантно му е дала възможност да се образова и да стане зам.-председател на една етническа партия, за да може тая партия да разправя, че не е етническа... 

 

Когато Станислав Анастасов се появи на хоризонта и много бързо стигна до поста зам.-председател на ДПС, останах изненадан - образован, интелигентен и приятен млад човек. 

Какво прави при Ахмед ага, Данчо Ментата, Хамид на квадрат и останалите  духовни бащи на Пеевски? 

Помислих, че е станала някаква грешка. Очаквах Станислав да е натоварен с някаква консенсусна и миротворческа роля и задача да придава приемлив вид на глупостите, които понякога изговаря Карадайъ. В грешка съм бил и съм надценил силно и ДПС, и Светослав.

"Няма гняв към президента. Има притеснение за това, че Румен Радев руши демокрацията и държавата. Президентът зададе провокативен въпрос по време на КСНС и ние няма да мълчим, защото ДПС е партия, която е мачкана през тоталитарния режим. Ние знаем цената на свободата, грамотни сме и ще сезираме всички за нарушенията на Радев и служебното му правителство. Нека влезем в предизборна кампания и ще предоставим всички документи, които имаме, на компетентните органи, както и нашите европейски партньори", коментира пред бТВ зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. 

Това изявление на младежа изчегърта завинаги симпатиите ми него. Момчето се е взело много насериозно и бързо е усвоило дидактиката и лексиката на своите началници. Разбира се, Цветанката услужливо подмина възможността да попита Станислав какво мисли по повод репликата на Карадайъ при визитата му при Ердоган, когато шефът на ДПС заяви, че Турция е негова родина и по-късно президентът Радев тъпкано го върна на Мустафа. Между другото, този малък словесен дуел се подминава с мълчание в коментарите и анализите.

Друг е въпросът как точно е мачкана "партията" ДПС по време на тоталитарния режим. Такава партия нямаше, но имаше терористични групи, които взривяваха жп гари, влакове, хотели и курорти в България, тяхната родина и какви спомени има Светослав от ония времена, когато той още не е бил роден. Но България толерантно му е дала възможност да се образова, да научи чужди езици и да упражни няколко специализации в чужбина, както и да стане зам.-председател на една етническа партия, за да може тая партия да разправя, че не е етническа. 

Пожелавам на Светослав да намери ден-два и да отиде в някой от т.н. смесени райони, за да се запознае как местните хора - и християни, и мюсюлмани си купуват дърва за огрев, например.

Прав беше някога Иван Костов, когато гневно заяви, че ДПС е проклятието на България. Каза го много преди Ахмед ага да ни поведе към Европа през Босфора.

Станислав Анастасов

Няма коментари:

Публикуване на коментар