Зима

Зима
Пролет

28 септември 2021 г.

И Десислава Атанасова заигра в стил „Сети се Мара да се побара“

България след ГЕРБ заприлича не само на "блато", но и на "бардак". Няма и грам гняв от вас... 

 

Популярната като острие на ГЕРБ Десислава Атанасова реши да махне розовите очила и да погледне реалния живот право в очите. 

Отвратена от това, което вижда, тя изля мъката си във Фейсбук в гневен пост.

Той гласи: „Сътрудници на ДС са "цвета на нацията".

Азотна тор се лее в Черно море.

Кандидат за министър на вътрешните работи е плагиат.

149 са починали от Ковид 19 за последното денонощие.

Марияна Попова живее в "блатото" на Румен Радев, което се е превърнало в "кочина".

Добър ден, уважаеми зрители, промяната продължава...спите ли?“.


В случая  Атанасова подхожда като пълен лаик в медицината, да речем –  опитва се да лекува страничните ефекти от коварно заболяване, но не и него. Защото е много  по-лесно да замъглиш истинската картината до степен,  та и художникът, който я е сътворил,  да не може да си я познае. 

Г-жо Атанасова, не само певицата Марияна Попова живее в „блатото“. През последната година от вашето гербаджийско управление 1 милион и 660 хиляди души едва са свързвали двата края, защото им се е наложило да преживяват под прага на бедността.

Защо тогава не написахте и ред за тези хора? Как така сърцето ви не се „разтопи“ от факта, че бедстващите българи са се увеличили с близо 10 процента. И всичко това е докато бодро разхождате скъпарски костюмчета из кулоарите на парламента. 

Как думичка не обелихте за нещо още по-страшно и то е, че работещите хора всъщност са ставали все по-бедни в милата ни родина, управлявана от вашата партия. Резултатът от политиките на ГЕРБ не закъсняха, защото през 2020 г. държавата ни е последна в ЕС по стандарт на живот, а София се оказва най-скъпия град за живеене. За тази класация на глобалната база данни – Numbeo Атанасова сякаш е глуха и сляпа. Не се морете да намерите позицията и по въпросния проблем, само ще си загубите времето.

Буди подозрение мълчанието на бившата депутатка по друга черна статистика, която в пълнота описва „доброто“ и „процъфтяващо“ управление на ГЕРБ и Бойко Борисов. Дава я Евростат и тя е, че през същата 2020 г. детската смъртност е най-висока в България и Румъния. Пак тогава излиза анализ на НСИ който казва, че всяко трето дете в страната ни живее в риск от крайна бедност. Г-жо Атанасова, колко деца прави това? Знаете ли?! А  нещо за това, че след близо 12 годишно управление на Бойко Борисов и хора като вас, българите сме първи в света по смъртност /справка Евростат/?!

На фона на тези черни краски, нарисувани с „благословията“ на ГЕРБ, е излишно да се напомня на Атанасова за скандалите, които спомогнаха България да стане още по-известна – като интимните заигравки с Мата Хари, снимките, които нагледно показаха пълните с пачки и злато чекмеджета в премиерската спалня. Така че, България след ГЕРБ заприлича не само на "блато", но и на "бардак". Нито ред не сте написали в социалните мрежи за обществените поръчки в стил „батко и братко“, скандалните записи за репресия върху неудобни политици и бизнесмени... Няма и грам гняв от вас.

Ще спрем до тук, за да не започнете да се прозявате от скука. Ясно е, че тези въпроси не ви касаят, поне съдейки по липсата на постове във Фейсбук. Някой по-непукист от нас би ви теглил една м.... със сигурност. Но за благоприличие, като прочете редовете ви, пропити с „болка“, може само да изсумти: „Сетила се Мара да се побара“. 

Защото ще му е трудно да ви каже с няколко думи за трагедията на народа си, след господството на вашата партия.

Десислава Атанасова

 
Катя Илиева, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар