Зима

Зима
Пролет

9 октомври 2021 г.

Костадин Костадинов: На 14 ноември ние ще избираме между безумието и здравия разум

"Ако имахме направена АЕЦ „Белене" досега, в момента ние щяхме да бъдем в изгодната ситуация да предлагаме ток и да го купуват всички." 

 

"На 14 ноември няма избираме просто президент и парламент, ние ще избираме между безумието и здравия разум. Ние ще избираме между разрухата и възраждането на България. Между зависимост и независимост."

Това заяви по БНТ лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според него 14 ноември отиваме на референдум за бъдещето на България. Най-големият противник на всички кандидати по думите му е била и ще бъде апатията, нихилизма и неверието на сънародниците.

Той прогнозира, че избирателната активност няма как да достигне 50%, ако Бойко Рашков отново си свърши работата.

"Тя падна на предишните избори заради това, че Бойко Рашков смаза или поне почти напълно смаза организираната престъпност в частта купуване на гласове. Ако и сега го направи, дано да го направи, стискам му палци, ако го направи отново, ще отидат да гласуват между 40 и 45% от българите, включително с тези, които гласуват от чужбина", коментира лидерът на "Възраждане".

Костадинов смята, че може да има много сериозни изненади за вота, защото анализаторите подценяват българските граждани и гнева на българите от разрухата и разпада на българската политическа система. На въпрос смята ли, че може да има повече гласове от Лозан Панов - той отговори: "разбира се, че е възможно".

Той призова България да бъде остров на здравия разум, остров на стабилността.

"Парадоксално след тези избори България може да се превърне в един от водачите на ЕС по отношение на колективния здрав разум и стабилитета, и нормалността в обществото", допълни Костадинов.

Според него непрекъснатото конфронтиране с Русия и създаването на пречки за предоставяне на допълнителни енергоизточници през алтернативни енергийни потоци създава ситуация, при която дори действащите газопроводи са или затапени, или тяхното функциониране е затруднено. 

"Вина за това носят БСП, ДПС, патриотите, Реформаторски блок и ГЕРБ и всички участващи в управлението след 2013 г. От тях трябва да търсим отговорност за това, че превърнаха държавата ни в изкупителна жертва на американското геополитическо противопоставяне с Русия", категоричен бе Костадинов.

"Национално предателство" нарече той факта, че България има атомен реактор, който в момента просто стои. 

"Ако имахме направена АЕЦ „Белене" досега, нямаше да коментираме въобще този проблем. В момента ние щяхме да бъдем в изгодната ситуация да предлагаме ток и да го купуват всички", смята Костадинов.

Той коментира и ваксинационната кампания, като заяви, че "Възраждане" не е антиваксърска партия. 

"Възраждане" е организация, която защитава здравия разум. Уважавам правото на избор на човек, но нека от това дали някой се е ваксинирал или не, да не произтичат нито права, нито задължения. Това е сегрегация и дискриминация", категоричен бе Костадинов.
 

"Държавата ни е в предкризисна ситуация, но служебното правителство не предприема никакви мерки да не се превърне тя в кризисна", смята Костадинов. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар