Зима

Зима
Пролет

15 октомври 2021 г.

Петък е! ”Не” на новините и тв реалититата, ”да” на купона, секса и ваксините

В петък не се налага да търсиш повод, за да се отдадеш на избрани удоволствия или на приятните изненади...

 

 

Българският петък е различен от петъците по света. 

И тук денят може да започне с кафе, чай, препечена филийка или дори английска закуска, за тези, които се уважават сериозно. Но може да започне мрачно от сутринта и да завърши по същия начин вечерта. Как ли?

Ами ако от рано ви атакуват мрачните новини по телевизиите и от сайтовете: Частните болници искат, който не се е ваксинирал, но е попаднал в болницата с ковид, да си плаща. За 3-4 хилядарки става дума… Муха го ухапала българския пенсионер. Че и останалите, които нямат по някой милион в банката. Такава новина може да смрази усмивката и на най-големия оптимист.

Английска закуска? Ценителите знаят защо.


Ако сте пропуснали тази "благородна информация“, ще ви атакува друга: непроходими пътища, нечовешки цени на тока, парното, водата и скок на цените. "Хей, хей, хей, радвай се и пей!" - новият слоган на Столичната топлофикация и топлофикацията в Плевен, а после и другаде в страната. На село са на дърва, но те и дървата скочиха като ужилени.

Ако не гледате телевизия сутрин, може да ви развалят настроените в офиса. Ако и там устоите, ви дебне вечерта. Тогава става наистина страшно, защото българските телевизии ще ви ударят с реалити шоута на ниво олигофрени.

Не унивайте. Българи сте, ще намерите начин да обърнете и най-черното в своя полза. Класиката е ракия, салати и вкусни мезета. Можете!

Петък, а не кучето, е най-добрият приятел на човека. В петъчната вечер разбираш, че животът все пак е хубав. В петък не се налага да търсиш повод, за да се отдадеш на избрани удоволствия или на приятните изненади.

Господи, дай ми воля да не се напия в петък. Ако все пак се напия, направи така, че да не танцувам! Ако не успееш и с това, направи усилие, моля те, поне да не запея! Ако се провалиш и в това – счупи телевизора, за да не попадна на Рачков и онези скодуумни „Бързи, смели, сръчни за възрастни“. 

Въпрос на въображение и настроение...

Петък е денят, а петък дава крила. Милиони го очакват с надежда, че ще прекарат чудесна вечер, ще се видят с приятели, ще купонясват в къщи, ще гледат готин филм.

Ако много държите на възпитанието, в петък след работа не тичайте…

Неизвестен класик е казал: По-добре лош петък, отколкото добър понеделник.

Учени са открили, че съществува т.нар. „петъчен синдром“. Той се изразява в нежелание за работа и желание да излъжеш началника, за да си тръгнеш по-рано.

Мнозина свързват петък и петъчната вечер с купони и мощни приятелски сбирки. Но има и здравословни версии. Например разходка в парка сам, с приятел, с децата, с кучето… Свеж въздух вярно, но едва ли е най-доброто.

Друг пример: спортуване в къщи или във фитнеса.

Трети вариант: Семейството се изнася някъде далеч от града, сред природата, където се диша свободно, а виното е като лечебно.

Тя ще ви даде здраве, самочувствие и безопасност...


ВНИМАНИЕ! Може петък да се окаже още по-важен за вас, ако се ваксинирате. Ако не сте го направили досега, де. Защо това е важно? Дава ви възможност следващите петъци да бъдат изпълнени с хубави преживявания, а не със съмнения дали няма купонът да е опасно място, дали в театъра и киното няма да има виросоносители… В ресторантите знаете как е. Реално е това, не е шега. Дори за сексуалните отношения има значение, помислете. Не сме агенти на здравното министерство, нито на производителите на ваксини. Просто споделяме. Имате глава на раменете, сами решавайте.

Петъчни благи очаквания...

 
Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар