Зима

Зима
Пролет

15 декември 2021 г.

А що за хора са срещу Кирил и Асен?

Че кой пита противниците дали се харесват, щом са на нож предизборно? Колко ли струва мнението на партийци, чиято идейна закалка е оформена от началници и спонсори? 

 

Ъпсурт! Няма как Ицо Хазарта да е заплашван за влизането си в проекта "Продължаваме промяната". 

Тоя пич лъже и си прави пиар от парламентарната трибуна. Защо лъже ли? Ами на първо място, защото рапърите по начало не говорят сериозно и в песните си плещят какво ли не. На второ място - понеже няма логика точно в днешна България някой да бъде заплашван за политически убеждения, след като у нас всеки може и псува властта на воля. Има и трето - заплашващият по подразбиране просто не е такъв човек.

Сериозно ли звучи, например, Хазарта да проверява шанса за успех на Кирил Петков и Асен Василев чрез допитване до кадри на ГЕРБ-СДС, с гoлямa чacт oт които се пoзнaвaл, били пpиятeли, че и нaчaлниците и cпoнcopите им знаел? Че кой пита противниците дали се харесват, щом са на нож предизборно? Пък и колко ли струва мнението на партийци, чиято идейна закалка е оформена от началници и спонсори?

Хазарта решил обаче все пак да ги пита "Щo зa xopa ca Kиpил и Aceн, зaщo нe тpябвa дa им вяpвaм - зaщoтo тe ca вaши oпoнeнти, явнo знaeтe нeщo зa тяx?" Вместо отговор обаче получил "нeдвycмилeнo пocлaниe, чe aĸo пpoдължи дa ги пoдĸpeпя, щe зaгyби нaй-цeннoтo нeщo, ĸoeтo имa". И знаел, че пoвeдeниeто и пpиcъcтвиeто в парламента на "анкетираните" от него били резултат на същото послание.

Айде, бе, дотам ли я докарахме? Мислехме, че калинките на ГЕРБ-СДС налазват постовете заради схемите и порциите при консумирането на властта, пък те го правели насила. То вярно, че у тези хора гражданското и европейското в разбирането им за развитието на България са крайно специфични, но да висят принудително на държавната хранилка си е чиста проба Ъпсурт. Не знам що за хора са Кирил и Асен с антикорупционното им мото, но досегашните за 12 години ги разбрахме колко ги бива.

И още - представяте ли си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да стои зад заплахите срещу Хазарта? Предвид ръководната му роля на едноличен овчар в партийно-коалиционното стадо това по никакъв начин не би го затруднило. Но човекът просто не е такъв - да изпадне в неконтролируем гняв след директната и първа в политическата му кариера изборна загуба. Спечелил е всички избори срещу всички в продължение на три петилетки, три папи са го галили по главата, с един влак президенти и еврокомисари са се тупали по гърбовете... И изведнъж някакъв си нечленоразделен рапър да го отнесе като бръмбар сламка в родната Банкя.

В очакване на съответната проверка от родната прокуратура, която се била caмoceзиpaла по случая, препоръчваме онзи пост във Фейсбук, с Който хазарта преди две години заяви на т. нар. "десни", че вече нямат човек в "Ъпсурт". И тогава го бяха разнебитили вербално със залпов огън, че направил концерт за ГЕРБ, та се обясняваше че хората на Борисов го изработили без да му кажат за предизборната агитация. Вероятно го е било страх, както и сега: „Aз cъм нopмaлeн чoвeĸ и мнoгo чecтo изпитвaм cтpax, мнoгo пo-чecтo, oтĸoлĸoтo ми ce иcка. Нopмaлнo e дa тe e cтpax, нo имa нeщa в тoзи живoт, ĸoитo ca пo-вaжни oт cтpaxa!"

В  прав текст по Хазарта:

Във България обидна дума е “свободен”, а деня е благородно долнопробен!

Въздуха отровен, ма живота здравословен, колко хубаво е друг да е виновен!

Я кажи, заради мене ли си пак последен? Я кажи, заради мене ли си толкова наведен?

Я кажи, заради мене ли си толко беден? Или заради тебе, дебил ньеден?

Я кажи, заради мене ли света е черен? И ти заради мене ли си толкова мизерен?

Я кажи, заради мене ли остана дребен? Заради тебе, дебил ньеден!


 Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар