Зима

Зима
Пролет

18 февруари 2022 г.

А коя е Общността?

Протестът на тираджиите заплашва пряко онази общност, произхождаща от срастването на корпоративния интерес, финансовия капитал и политическата каста

 

 

Интересно е да се прочете при какви точно условия и при наличието на какви заплахи за сигурността е допустимо обявяване на извънредно положение. 

Законът за извънредното положение, който има силата да отмени Хартата за правата и свободите на канадските граждани, е всъщност преименуваният Закон за военните мерки (фр. Loi sur les mesures de guerre; 5 Джордж V, глава 2), който позволява на канадския парламент да действа при наличие на следните заплахи за сигурността: обявяване на война, нахлуване или въстание и конкретизира видовете спешни мерки, които биха могли да бъдат предприети по тези поводи.

Законът е влизал в сила три пъти в историята на Канада: по време на Първата световна война, по време на Втората световна война и по време на т. нар. октомврийска криза от 1970 година.

Покрай тоталитарния маниер на Трюдо си спомних стария комунистически лозунг : "Всичко в името на човека, всичко за благото на човека!" И популярното допълнение "А кой е Човека?"

В същия дух, ако някой се пита, кои са онези толкова фатални заплахи за общността, причинени от един напълно мирен протест, които оправдават обявяването на извънредно положение (всъщност, по своята същност то си е "най-обикновено" военно положение), отговорът е пред очите ни.

Понеже забелязвам, че всички се питат, но не намират отговор и са склонни да си го обясняват с някакви психологически проблеми на личността на Трюдо, ще се опитам да им помогна да го забележат.

За целта е необходимо само леко да смените перспективата на "онзи" лозунг - "Всичко в името на Общността, всичко за благото на Общността!" И да се запитате: "А коя е Общността?" Защото това определено не е канадския народ. Тогава? Може би има предвид онази общност, която е в състояние да замразява банкови сметки, едновременно с това да дезинформира или цензурира информация, да подменя научни данни и какво ли още не, в абсолютен синхрон.

Иначе казано, протестът на тираджиите за граждански права и свободи заплашва пряко онази общност, произхождаща от срастването на корпоративния интерес, финансовия капитал и политическата каста. Заявяваща собствените си глобалистки властови претенции под мотото: "Да вярваме в науката!"


 Вера Янкова, експерт "Международни отношения", Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар