Зима

Зима
Пролет

14 март 2022 г.

Демилитаризация, денацификация, деукраинизация

Украинството все повече почва се отъждествява с военни престъпления срещу собствения народ 

 

Гледам с интерес видеокадрите с чеченските бойци в Мариупол. 

Кой си спомня, че само преди осемнайсет години Русия имаше сериозен чеченски проблем. Като днешния украински. И дори на олимпиадата в Сочи преди осем години имаше заплахи, макар само от емиграцията.

Днес чеченските бойци скандират “Аллаху Акбар! Россия!” И се заканват на всички бандеровци и шайтани. Евразия в действие.

Мисля, че след 18 години Русия няма да има и украински проблем. В момента вече наблюдаваме деукраинизацията на стотици хиляди хора. Те сравняват действията на киевския режим с тези на руската армия.

Украинството все повече почва се отъждествява с военни престъпления срещу собствения народ като днешното в Донецк, с омраза, геноцид, астрономически кражби (Украина от украсть), безсрамно слугинство на чужди интереси и икономическа разруха (Украина от руина).

Част от убитите днес в Донецк цивилни са чакащи на опашка пред банка бежанци от вътрешността на Украйна, сменящи гривни за рубли. Те пътували към Русия. 2,6 млн украинци са се регистрирали онлайн за прием в Русия. Военното престъпление в Донецк днес е отговорът на Киев на вчерашния руски ракетен удар по лагера край Лвов.

Масивният фейк, който се лее от остатъчните укро инфо канали и се повтаря от западните радиоточки, все повече се осъзнава от хората като същност не само на военновременната пропаганда на Киев, но на украинизма като такъв.

А милиони свидоми украинци бягат на запад и едва ли някога ще се върнат. В Полша са общо 1,5 млн и са 15% от населението на Варшава. Ще усложнят положението на Европа пред лятното цунами от Близкия изток и Северна Африка от задаващата се хлебна криза като в 2010 г.

Западната военна солидарност с Киев трае до първия гръм като вчерашния западно от Лвов. Всички оцелели западни ентусиасти са в Полша. Минал им мерака. Киев официално прекрати набирането на чужди наемници.

Западният фейк, вкл. на НЙТ, излиза дълги часове след опровергаването му от руска страна с убийствени подробности, с трите имена и адреса на участниците, с копия на укро документи с подписи и печати, със снимки на терен, вкл. от ГоПро камери на шлемовете на всички РФ войници и от маса обикновени хора от украинските градове, които постват видео и свои наблюдения в реално време, със снимки от спътници и дронове, с изказвания на очевидци и със задълбочен аналитичен контекст.

Руските инфо канали са забележително отворени, не се цензурират, дават широк спектър от мнения, вкл. от украинска страна. Просто няма сравнение с ученическото приблизително лепетене на западните корпоративни радиоточки.

Руският език също няма никакво сравнение с изкуствената македоно-украинска мова и при свободна конкуренция тя ще изчезне за едно-две поколения.


Валентин Хаджийски, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар