Зима

Зима
Пролет

20 април 2022 г.

Защо все чужди ни дават наклон на политиката?

Някои народни представители днес от десните си въобразиха, че са депутати в украинската Рада, а не в българското Народно събрание... 

 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, следвайки примера и възпитанието на Зеленски, се държа в България като в африканска колония. 

Скара се на президента Радев, че с Русия не били братски народи.  Заяви, че след като не пращаме оръжие на Украйна, значи сме на страната на Русия. Поведение, което в един нормален свят и държава ще бъде сметнато като крайно недипломатично и дори неуместно в чужда държава.

Обзети от евроатлантически плам и амбиция за заработване на поредни грантове, от ДБ веднага изчетоха декларация в Народното събрание, като се накараха на всички ни, че предложението им за предоставяне на оръжие за Украйна още не е разгледано дори от комисии. Никак не е на добре, когато с поглед, вперен във финансирането, пропускаш да видиш какво мислят хората за партията ти и идеите й. 

Огромната част от българският народ не иска да изпращаме оръжие в Украйна и изобщо да вземаме страна в тази война. Само, че някои народни представители днес от десните си въобразиха, че са депутати в украинската Рада, а не в българското Народно събрание. Ако тоя плам, който го вложиха да осигурят оръжия на Зеленски, го бяха вложили за интересите на българите, първа щях да ги подкрепя. Ама не би.

Украйна е новият ковид. Същата истерия, отказ за чуване на различно мнение и капаци на очите и ушите. Проблемът е, че верните на САЩ грантояди могат да ни въвлекат в още по-големи проблеми, докато са на власт. 

Видно е, че управляващата коалиция и решенията й са в противоречие с интересите, както и исканията на българския народ. И затова е време да си ходят. Незабавно! На този срам и позор в българската политика трябва да се сложи край!

Дмитро Кулеба


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар