Зима

Зима
Пролет

21 април 2022 г.

Даването на оръжие на Украйна е национално предателство спрямо българските интереси!

Да се разчита на последваща помощ от НАТО с оръжие за нас, което да ни попълни дефицитите, може да хрумне само на някой пълен идиот!

 

 

Искам да кажа какво мисля по няколко въпроса:

1. Да кажа, че такава наглост, каквато си позволи чужд дипломат не мога да си представя дори в най-ежедневни човешки отношения! Ти да отидеш да молиш за нещо и да си позволиш да кажеш, че ако не ти го даде, човекът отсреща помага на друг или да го наречеш някакъв си е меганахалство и на такъв човек нищо не бих дала, дори да го имам. При това след като дадохме повече, от колкото можем да си позволим за помощи; приютихме техни хора, които тук си живеят царски в хотелите и получават пари, повече от нашите пенсионери и деца, за разлика от богатата Западна Европа, където са наврени като сардели във физкултурните салони и никой не им дава пари, а ги оставят да се оправят както могат; веят техни и фашистки знамена; вандалстват по паметниците ни и смятат, че всички сме им длъжни, докато ние събираме капачки за кувьози и пенсионерите ни просят, за да оцелеят. Направо не мога да повярвам, че не се намери един политик с вдигната глава, който да му даде адекватен отговор насреща! То бива некадърност, безгръбначие и подлизурство, ама това на нищо не прилича! 

2. Даването на оръжие на Украйна е национално предателство спрямо българските интереси и нито Русия, нито Украйна имат право да ни ги определят! Обяснявам защо:

- Всяка оръжейна пратка изпратена за Украйна не достига предназначението си и е прихващана и унищожавана за часове. Абсолютно малоумно и безотговорно е изпращането на оръжие от страна на България, която и без това не разполага с достатъчно такова за самата себе си, а в същото време е в обсега на руските ракети, дори в момента и на практика е на първа линия, ако конфликтът се разрасне извън границите на Украйна. Следователно подобно действие означава ние да останем без оръжие, а помощта за Украйна на практика ще е същата, като да го изхвърлим в морето.

- Това е предварително известно на украинския външен, който въпреки всичко наглее, сипе обиди и топа с краче у нас. Следователно те не разчитат, че наистина ще получат оръжие ефективно, а се опитват да разиграват сценарии и си правят ПР на наш гръб и за наша сметка пред света или си гонят някакви техни си интереси, например да въвлекат още държави в конфликта, с цел да получат така мечтаното разрастване на военните действия срещу Русия.

- Изпращането на оръжие за Украйна, обаче е с преки последици за нас по няколко линии, защото Русия предупреди, че следи всички държави, които го правят, обявява ги за вражески и ще ги атакува, въпреки че доставката не е осъществена - така че хоп, нарисувахме и втората червена концентрична окръжност около България, като мишена, освен допълнителните финансови загуби и загуби на военна техника, които и без това не можем да си позволим. 

- Да се разчита на последваща помощ от НАТО с оръжие за нас, което да ни попълни дефицитите, може да хрумне само на някой пълен идиот! След отказът да ни предадат платените вече F16, въпреки новите бройки, които искаха да си платим отново авансово и след като заявиха, че имало опасност информация да изтече към Русия от Граф Игнатиево и на най-големият малоумник трябва вече да му е ясно, че ако не дай Боже Русия ни нападне, тук карфица няма да влезе - веднъж, защото нямат никакво намерение да ни пращат, второ, защото Русия ще упражнява същото, което прави с Украйна, унищожаване на пратките още при тяхното потегляне към или кацане на територията. И какво ще правим тогава без и без това смехотворното оръжие, което имаме в момента?!

Надявам се, че стана ясно, защото няма да повтарям.

Мариана от Съпротивата ви пожелава Светли Великденски Празници и МИР!


 Мариана Христова

Няма коментари:

Публикуване на коментар