Зима

Зима
Пролет

11 април 2022 г.

Родните "фьолкишербеобахтерчета" не се интересуват от истината

Те мечтаят всички останали медии да станат като тях - оперирани от критично чувство, безмозъчни изпълнители на спускани отгоре нареждания 

 

В българското медийно пространство съществуват сайтове, които претендират да правят журналистика от най-висока класа, да бъдат гласът на победилия евроатлантизъм, но всъщност единственото, което правят, е да подражават на нацисткия "Фьолкишер Беобахтер" и комунистическата "Правда". 

Говоря за медии като Клуб Зет, Дневник, Медиапул, Сега. От доста време там няма да откриете нищо, което да наподобява истина. Единствено лъжи, манипулации и заклеймяване на всеки, който не грачи в общия хор. Изречения, пропити от омраза към различно мислещите. 

Тези дни въпросните "медии" са се заели да критикуват последното издание на предаването на БНР "Политически НЕкоректно". И отново си служат с лъжи. В това издание на "Политически НЕкоректно" имаше ВСИЧКИ гледни точки по казуса с кораба "Царевна" - информацията, че корабът е задържан; позицията на премиера Кирил Петков, че корабът не е задържан; официалната позиция на българските МО и МВнР, че няма превземане на кораба. Тоест изпълнихме едно към едно изискванията на Закона за радио и телевизия, според които във всяко предаване трябва да има различни гледни точки по дадена тема. 

Но родните "фьолкишербеобахтерчета" не се интересуват от истината. Те дори не слушат предаванията, които клеветят. Те мечтаят всички останали медии да станат като тях - оперирани от критично чувство, безмозъчни изпълнители на спускани отгоре нареждания.  

Ужасно щастлив съм, че не работя в някое от тези промити от елементарна пропаганда сайтове. БНР все още продължава да бъде едно от малкото места, където се прави свободна журналистика, където биват представяни различни гледни точки. Затова и нашенските "фьолкишербеобахтерчета" толкова мразят Националното радио. 

Как няма да ни мразят, когато им напомняме за тяхната  безгръбначност.


Петър Волгин

Няма коментари:

Публикуване на коментар