Зима

Зима
Пролет

18 май 2022 г.

Рамзан Кадиров: Властите в Мариупол планират да възприемат опита на Чечения при възстановяването на града

Нашата практика за бързо и ефективно възстановяване на красивата градска среда ще окажат значителна подкрепа на местните власти.“ 

 

"Властите на Мариупол планират да възприемат опита на Чеченската република при възстановяването на града, те ще бъдат подкрепени."

Това написа в своя канал Telegram ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров.

„В Мариупол постепенно се установява мирен живот. Вече е започнала работа по възстановяването на градската инфраструктура и социално значимите съоръжения. Градските власти планират да възприемат опита на Чеченската република. Нашата практика за бързо и ефективно възстановяване на красивата градска среда ще окажат значителна подкрепа на местните власти“, написа Кадиров, цитиран от Cross.bg.

Той добави, че по негово указание депутатът от Държавната дума Адам Делимханов и председателят на чеченския парламент Магомед Даудов са се запознали с хода на възстановителните работи в Мариупол и са се срещнали с ръководителя на градската администрация Константин Иващенко.

„Константин Владимирович изрази желание за тясно и взаимноизгодно сътрудничество с Чеченската република. Той също така отбеляза приноса на нашите сили за сигурност за освобождението на Мариупол от бойци на националистически батальони и благотворителната помощ на Регионалната обществена фондация на името на Героя на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров“, добави ръководителят на Чечения.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар